Sport

2015.03.14. 15:06

Alaposan ellátták a spanyolok baját (Nyilatkozatokkal!)

Fél lábbal a nyolc között érezheti magát a veszprémi férfi kézilabda együttes, miután a La Rioja ellen idegenben tudott nyolc góllal nyerni. Mikler, Sulic és Ilic is fantasztikusan teljesített.

B. Virág Rita

La Rioja-Veszprém

23:31 (10:15)

Logrono, 3500 néző. V.: Gubica, Milosevic (horvátok). Naturhouse La Rioja: Gomez -  FERNANDEZ PEREZ 6, Cachede, Sanchez Naranjo 1, STENMALM 4, Jimenez 1, Rocas 3 (2). Csere: Aguinagalde (kapus),  Garcia Rubio 2, Eilert 2, Vigo 3, Garcia 1 (1), Rodriguez Alvarez. Edző: Javier Gonzalez. Veszprém: MIKLER - Gulyás, Nagy 2, Chema 1, SULIC 9, ILIC 9 (1), Ugalde. Csere: ALILOVIC (kapus), SCHUCH, Terzic 1, LÉKAI 1, Zeitz 2, Nilsson, Marguc 3 (1), Iváncsik 2, Ruesga 1. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 7/3, ill. 4/2.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntő első mérkőzésén is favoritként emlegették a szakértők a veszprémi kézilabda csapatot a spanyol La Rioja ellen. Nos, az elvárásoknak abszolút meg tudott felelni a Veszprém, hiszen már a találkozó első perceiben komoly előnyre tett szert, köszönhetően Sulic agilis játékának. A horvát légiós a 9. percben már negyedik góljának örülhetett (2:6). Az ötödiket is megszerezhette volna, ám a nézőtéren valaki sípolt, a játékos pedig érthetően megállt.

A folytatásban feltámadt a La Rioja, és a 17. percig csak a hazaiak szereztek gólt, 5:6-ot mutatott ekkor az eredményjelző. A vendégek nyolc perces gólcsendjét ki más, mint Sulic törte meg (5:7). Sanchez Naranjo hiába faragta egy gólra a különbséget, Sulic tarthatatlan volt, s újabb gljával lendületet adott társainak is.

Lékai érkezésével a veszprémi támadójáték is megélénkült, s gyors, pontos támadásokkal precíz védekezéssel ötre növelte előnyét a bakonyi csapat a házigazdákkal szemben.

A második félidőben Iváncsik Gergő is lehetőséghez jutott. A válogatott balszélső ezen a találkozón megelőzte Csoknyai Istvánt a veszprémi örökranglistán, miután 602. alkalommal lépett pályára a bakonyiak színeiben nemzetközi mérkőzésen.

Spanyol gólokkal indult a második felvonás és a gyorslábú hazaiak pillanatok alatt visszajöttek a meccsbe (36. perc: 15:17). Ortega mester azonban rendezte a sorokat és öt perc múlva már ismét megnyugtató volt a differencia (17:21).

Mikler továbbra is szenzációsan teljesített és Iváncsik, majd Ilic góljaival biztosan vezetett a Veszprém. A spanyolok igyekeztek felzárkózni,ám a Schuch, Nagy vezette hatosfal sokszor átjátszhatatlan akadályként tornyosult előttük. A logronoiak főleg a szélekről tudtak gólt elérni, átlövésből alig-alig tudtak eredményesek lenni. A hajrára 21:26-os állásról indultak neki a küzdő felek.

Az utolsó tíz percben is az történt a pályán, amit a Veszprém akart, Sulic újabb gólokkal feltette a koronát napi teljesítményére és szólnunk kell még Ilicről is, aki ugyancsak a csapata egyik legjobbja volt.

Végül a Veszprém rendkívül magabiztos, nyolc gólos sikert könyvelhetett el. A visszavágó ettől kezdve már csak formalitás, a Veszprém gyakorlatilag a nyolc között érezheti magát.

Javier Gonzalez: - Jobb eredményben reménykedtünk, azonban a Veszprém védelme nagyon jól teljesített. A kapusaik is fantasztikusan védtek. Sajnos nagyon sok hibát vétettünk, rengeteg eladott labda, technikai hiba szerepel a statisztikánkban, s alapvetően a jelentős különbség kialakulását ez okozta.

Migallon Sanchez: - Sokáig nyílttá tudtuk tenni a meccset, de a végén a veszprémiek felőröltek bennünket határozott védelmükkel és a hatékony támadójátékukkal.

Carlos Ortega: - Remek meccset játszottunk, a hazai és a veszprémi szurkolók pedig remek hangulatot teremtettek. Nagyon gyors volt a játék, ám felkészültünk erre, hiszen tudtuk, hogy a La Rioja ezt a stílust képviseli. Külön öröm számomra a játékosaim koncentrált hozzáállása.

Chema Rodriguez: - Nagyon örülök az eredménynek, egy újabb nehéz összecsapást tudtunk le. Mindkét együttes szép, látványos kézilabdára törekedett,.

1. perc: Sulic szerzi a találkozó első gólját, 0:1.

2. perc: Sulic gyors lerohanás végén eredményes újra, 0:2.

4. perc: Chema csent el egy labdát, végig robogott vele és máris 0:3. Mikler védett nagyot!

7. perc: Terzic szerzett hatalmas átlövés gólt, 0:4. A spanyolok azonnal időt kérnek.

8. perc. Fernandez a szélről szerezte a hazaiak első gólját, 1:4. Sulic válasza nem késik sokat, 1:5.

9. perc: A beálló, Garcia Rubio szépített, 2:5. Sulicot újra nagyszerűen játszották meg a kilépő védők mögött, 2:6. Mikler védett megint.

10. perc: Sulic megállt, mert a nézőtéren valaki sípolt. Emiatt a horvát légiós vonalra lépett és jöhetnek a spanyolok. Természetesen a játékvezetők azonnal intézkednek, hogy a szurkolók ne sípoljanak többet.

11. perc: Stenmalm átlövésből eredményes, 3:6. Gomez védett a túloldalon.

13. perc: Garcia Rubio harcolt ki hetest, Garcia kettőre faragta a különbséget, 4:6.

14. perc: Sulic találta fejbe a spanyol kapust. Gomez száját találta telibe a magyarok beállója.

15. perc: Zeitz adta el a labdát. Lékai viszont visszaszerezte.

16. perc: Zeitz lövését Gomez védte nagy bravúrral.

17. perc: Vigo Gerpe hozta közelebb csapatát, 5:6. Nyolc perces gólcsendet tört meg Sulic, 5:7.

18. perc: Sanchez Naranjo faragta megint egyre a különbséget, 6:7.

19. perc: Sulic fantasztikus, Lákai bejátszása után már hat gólos, 6:8.

20. perc: Eilert kapott két percet Sulic rángatásáért. Hétméteres következik. Ilic vette be Aguinagalde kapuját, 6:9.

21. perc: Schuch kapott két percet Garcia Rubio megrángatásért.

22. perc: Ilic megszerezte első akció gólját, 6:10. Garcia Rubio azonnal válaszolt, 7:10.

23. perc: Nilsson harcolt ki hetest. Ilic a kapufára bombázta a büntetőt.

24. perc: Stenmalm találatával megint kettőre csökkent a hazaiak hátránya, 8:10.

25. perc: Lékait rántották le, hetest kap a Veszprém! Marguc biztosan értékesítette a büntetőt, 8:11.

26. perc: Fernandez Perez a rövid sarokba lőtte a szélről a labdát, 9:11.  Ilic szépen tört be, 9:12.

27. perc: Lékai is jól használta ki, hogy a spanyolok védelme még rendezetlen, 9:13. Lékai szerzett labdát. Ilic lőtt hatalmas gólt, 9:14.

29. perc: Zeitz is betalált, 9:15. Ugalde lökött, amiért hetest kapnak a spanyolok. Garcia kapufára vágta a labdát. Ugalde két perces büntetést kap.

30. perc: Időt kér Ortega mester. Lékai csúszott el, jöhetnek a spanyolok. Időntúli hétmétereshez jutnak a spanyolok, Terzci szabálytalankodása miatt. Rocas nem hibázik, 10:15.

Folytatódik a BL nyolcaddöntő!

31. perc: Továbbra is emberhátrányban a Veszprém, Fernandez Perez használta ki a lehetőséget, 11:15.

32. perc: Ilic adta el a labdát, Jimenez talált be, 12:15. Újabb eladott veszprémi labda, Eilert lőtt nagy gólt, 13:15.

33. perc: Máris szoros. A Veszprém megint eladott egy labdát, Stenmalm használta ki, 14:15. Ortega mester időt kért.

34. perc: Ilic szerzett hatalmas átlövést gólt, 14:16. Kisebb technikai hiba miatt a közvetítés megakadt. Rövidesen folytatjuk.

36. perc: Nagy szerzett újabb gólt, 15:17. Emberhátrányban a Veszprém.

37. perc: Kiegészült a bakonyi alakulat. Újra megszakadt a vonal! Elnézést kérünk a hibáért!

39. perc: Spanyol időkérés. Úgy tudjuk, a kinti viharos időjárás miatt ment el a közvetítés.

41. perc: 17:21-es állásról folytathatjuk. Garcia Rubio harcolt ki hetest. Alilovic a kapuban, Rocas láb között vette be a veszprémi kaput, 18:21.

42. perc: Ilic szerzett gólt, 18:22. Újabb spanyol gól, 19:22. A legutóbbi találatot Rocas szerezte.

44. perc: 19:23 az állás. No, 19:24. A spanyolok emberhátránya most ért véget. Mikler védett nagyot!

46. perc: Ilic átlövésével 19:25. Eilert teljesen üresen sétált el a hatosig, 20:25. Zeitz bombázott mellé.

47. perc: Fernandez Perez a szélről eredményes, 21:25. Nyitott védekezésre váltott a La Rioja, ez kissé megzavarta a bakonyiakat, ám Ortega mester gyorsan orvosolta a helyzetet.

Újra elment a kép. Reméljük hamarosan visszajön.

50. perc: Alilovic hetest védett.

51. perc: Chema hetest harcolt ki. A gólszerzőt nem tudjuk, 21:26.

52. perc: Újabb veszprémi gól, 21:27.

54. perc: Nagy László ellen fújtak belemenést. Vigo átlövése a léc alatt kötött ki, 22:27.

55. perc: Sulic újab találatával 22:28.

56. perc: Nagy kapott két perces büntetést.

56. perc: Mikler védte Eilert átlövését könnyedén. Ilic szerzett újabb veszprémi gólt, 22:29. A Veszprém kért időt.

57. perc: Fernandez Perez szépített, 23:29.

58. perc: Ruesga tört be ügyesen, 23:30. Mikler védett nagyot. Gyors veszprémi támadás végén Sulic eredményes, 23:31. Zúg a Hajrá Veszprém! A vendég drukkerek érthetően vidáman énekelgetnek.

60. perc: Nagy László kapott két perces büntetést. Alilovic újabb hetest véd, Fernandez Perez próbálkozása akadt el benne. A végeredmény: 23:31!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!