Sport

2015.03.27. 15:19

A thai-box ajkai bajnokai

Ajka - Összesen két arany- és három ezüstérmet szereztek a Veszprémi Thai-box Egyesület ajkai szakosztályának versenyzői a WAKF szövetség országos thai-box bajnokságának 2. fordulójában.

Polgár Tibor

A Vácon megrendezett versenyre tizenkét klubból mintegy 120 sportoló érkezett az ország számos részéről, hogy többféle szabályrendszerben is megmérettesse magát. Az ajkaiakat öten képviselték. A kick-light kategóriában Kiss Dávid a mínusz 86 kilogrammosok mezőnyében a döntőig jutott. Az elődöntőben egy szolnoki ellenfelet győzött le, majd a fináléban is meggyőzően irányított, dominált, azonban ennek ellenére a hazai váci fiút látták jobbnak a bírók, így Kiss Dávidnak be kellett érnie az ezüsttel – tájékoztatta a Naplót Körmendi Ferenc, a Veszprémi Thai-box Egyesület vezetője.

A Veszprémi Thai-box Egyesület ajkai szakosztályának versenyzői eredményesen szerepeltek a magyar bajnokság 2. fordulójában
Fotó: Veszprémi Thai-box Egyesület

K-1 szabályrendszerben Fodor Gyula mínusz 86 kilogrammban szintén ezüstöt szerzett. Az elődöntőben szoros győzelmet aratott egy pesti ellenféllel szemben, de komoly sérülése miatt nem léphetett ringbe a döntőben. Fél-profi szabályrendszerben, a mínusz 69 kilósok között indult Szilágyi Arnold, az ajkia szakosztály edzője, valamint Lükő Tamás. – Utóbbi fiatalembert nem ebbe a súlycsoportba és szabályrendszerbe akartuk nevezni, de ellenfél hiányában nem tudott volna mérkőzni, így az amatőr helyett kénytelen volt ezt a mezőnyt választani. Ráadásul a súlya csak 63 kilogrammot nyomott, ám mindezek ellenére a döntőig menetelt, ahol a saját edzőjével került szembe. Kemény küzdelem után Szilágyi Arnold lett a mínusz 69 kilogrammos fél-profi magyar bajnok, Lükő Tamás pedig ezüstérmet szerzett – tudtuk meg Körmendi Ferenctől.

Végül az egyik legnehezebb kiírásban, a súlycsoport nélküli abszolút kategóriában Takács Zsolt megszerezte az aranyérmet és a velejáró bajnoki övet. Összességében a Veszprémi Thai-box Egyesület ajkai szakosztályának csapata két arany- és három ezüstéremmel, valamint két bajnoki övvel tért haza. – Büszke vagyok a fiúk teljesítményére, hasonló jó eredményeket kívánok nekik az év további részében – fogalmazott a klubvezető.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!