Sport

2014.12.17. 15:35

MKB-MVM Veszprém: Tizenkét órás buszozás után csütörtökön játék

A szerb Vojvodina ellen búcsúzik az évtől az MKB-MVM Veszprém kézilabda csapata az idei esztendőtől. A mérkőzés 17 órakor kezdődik.

B. Virág Rita

Kalandos úton érkezett haza Szkopjéból a veszprémi kézilabda együttes. A hétfői edzőmeccs után hiába szerettek volna repülőre szállni a SEHA-Liga listavezetői, az időjárás alaposan megtréfálta őket. Áthatolhatatlan köd ereszkedett a macedón fővárosra és olyannyira rossz volt a helyzet, hogy kénytelenek voltak busszal hazaindulni Nagy Lászlóék.

A szabályok szerint ilyenkor a vendéglátónak kell egy buszt rendelkezésre bocsájtania, így haza zötykölődtek a bakonyiak. Több mint tizenkét órás utazás után aztán végre megérkeztek Veszprémbe. Rövidke pihenőt követően pedig csütörtökön újra pályára lépnek.

A szerb Vojvodina csapatmenedzsere, Marko Sesum, aki egyébként szakasztott mása a korábban a királynék városában kézilabdázó Zarko Sesumnak, úgy fogalmazott, csapatuk igyekszik a lehető legjobbat nyújtani a naptári év utolsó összecsapásán.

– A Veszprém ellen kezdtük az évet és most ellene is fejezzük be. Érdekes lesz látni, milyen fejlődési folyamaton ment keresztül mindkét alakulat – mondta.

Miroslav Kocic, a szerbek kapusa úgy nyilatkozott, az a céljuk, hogy a lehető legtovább döntetlen közeli eredményben maradjanak.

Carlos Ortega, a veszprémi szakvezetője kiemelte, hiába volt nem mindennapi a hazafelé vezető útjuk, ez most már a múlté, kár ezen feleslegesen töprengeni, előre kell tekinteni az év utolsó feladatára.

– A Vojvodina védelme igen figyelemre méltó, ráadásul két új játékossal erősített a Metalurg Szkopjéból. Természetes, hogy mindenki már a szabadságra gondol, de ettől függetlenül szeretnénk győztesen megvívni ezt az ütközetet is – hangsúlyozta a tréner.

Mikler Roland, a magyar válogatott és az MKB-MVM hálóőre is azt emelte ki, valóban mindenki fáradt már, ám az idény nem most, hanem remélhetőleg Kölnben zárul és addig még sok nagy csata vár rájuk.

– Idei utolsó találkozónkat is komolyan vesszük, megtiszteljük ellenfelünket, hogy a lehető legalaposabban felkészülünk és legjobb tudásunk szerint játszunk – húzta alá a kapus.

A meccs után az ázsiai BL-győztes Fazekas Nándor tart dedikálást az előcsarnokban, ahol a róla megjelent könyvet, az Első számú második címűt is alá lehet iratni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!