Sport

2014.05.31. 09:07

Kis cápák nagy sikerei

Ajka - Immáron négy éve lesz, hogy Ajkán vízilabdás élet kezdődött a Kristályfürdő uszodájában, köszönhetően a Cápa Vízilabda Klubnak, mely a közelmúltban első ízben rendezhetett hazai környezetben bajnoki fordulót. Az eredmény pedig a két győzelem mellett hatalmas közönségsiker lett.

Napló sport

Az úszóversenyek és a színvonalas versenysport nem idegen az ajkai uszodának, ám nagyon hosszú ideig a medence két fala között csak a pályákon lehetett tempózni, labdát tilos volt be vinni. Azonban egy bátor kezdeményezésnek köszönhetően 2010.októberében Bujtás Balázs és Pfaff Péter irányításával elkezdte bontogatni uszonyait a Cápa Vízilabda Klub. A kezdetben egy-két fiatallal induló páros mára elmondhatja, hogy 60 gyereket foglalkoztat az egyesület.  Ez a szám pedig egyre csak gyarapszik, így idővel a stábhoz Heffler Péterrel is csatlakozott, míg a kezdeti heti pár óra edzéslehetőség is jócskán kibővült. A pólós-palánták heti ötször gyakorolhatnak, melyből ugyan egy erőnléti edzés, de a két - kapus játék állandó programja a többi foglalkozásnak. A gondos felkészítésnek hála a fiatalok a 2013-2014-es szezonban már a Dunántúli-bajnokságban mérhették össze tudásukat a régió többi klubjának serdülő, valamint gyerek III-as (2001-2002 születésűek) korosztályú versenyzőivel. A Dunántúli Vízilabda Liga által kiírt rendszerben a csapatok havonta találkoznak körmérkőzéses fordulókon. Ez mondani sem kell, jelentősen megkönnyíti a kis klubok anyagi helyzetét, ugyanis nem kell hétről hétre az utazásokra költeni.

Az ajkai cápák ugyan kis halaknak számítanak egyelőre a mezőnyben, szégyenkezni viszont egyáltalán nincs okuk, hiszen a gyerek III-as együttes a nyolc-csapatos bajnokság ötödik helyéért harcol, ami újoncként megsüvegelendő. Az edzői hármas által irányított szakmai munka tehát beérni látszik, misem bizonyítja jobban, hogy a hazai rendezésű fordulón - ami egyébiránt Ajka város történetében az első vízilabda mérkőzést is jelentette - rangadót nyertek a fiatalok.

A sátoros létesítmény rogyásig megtelt szurkolókkal, akik a Budafok ellen egy 11-1-es sikert, valamint a nagy rivális Sopron ellen pedig egy végletekig kiélezett csatában 3-2-es diadalt drukkolhattak végig. A rangadón aratott győzelmet hatalmas üdvrivalgás fogatta, az ifjú vízipólós növendékek pedig vastaps közepette búcsúzhattak. A vízilabda pedig csak a következő szezonig köszönt el Ajkától, ugyanis a 2014-2015-ös szezonban akár már több fordulónak is otthont adhat majd a Kritályfürdő 33-asa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!