Sport

2014.04.28. 14:16

Családias bringázás - Critical Mass Veszprémben

Kétszázan vettek részt a Critical Mass, azaz kritikus tömeg nevű bringázáson a megyeszékhelyen vasárnap, aminek itt 2012 óta van hagyománya.

Kovács Erika

A mintegy kétszáz biciklis az Óváros térről indult, és a város nagy részén végigkerekezett (Fotó: Nyéki Roland)

A Föld napja alkalmából természeti értékeink védelmére, a mozgás jelentőségére hívják fel világszerte a kerékpárosok a figyelmet. Veszprémben ezúttal az volt a bringások célja, hogy jelezzék: nagy szükség van a Jutasi úton kerékpárút építésére – mondta a helyi szervezők képviseletében Molnár Nándor. A Jutasi úton gyakran a járdán közlekednek a bringások, áthaladnak a zebrán, ami szabálytalan.

A veszprémi kritikus tömeg, köztük profi és hobbibringások, családok, gyerekek az Óváros térről indultak, a város nagy részén végigkerekeztek, kilenc kilométer tettek meg. A jókedvű menetet a rendőrség biztosította. A felvonuláson fennakadás, baleset nem történt, reményeik szerint mind többen belátják: a kerékpár kitűnő sporteszköz, és közlekedésre is kiválóan alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!