Sport

2014.02.14. 19:55

Fehérvár KC–Veszprém: Méltatlan körülmények

A női kézilabda bajnokságban ugyanazok a játékvezetők fütyültek a hazaiak és a veszprémiek mérkőzésén, akik a bakonyi 30:30-ra végződött összecsapáson is. Ez rossz döntés volt az illetékesektől.

Novothny Ottó

Fehérvár KC–Veszprém 27:21 (16:9)
Székesfehérvár, 350 néző. V.: Herczeg, Südi.
FKC: Kiss - Azari 2, Herr, Tilinger 5(1), Mayer 7, Emberovics 3, Vaszari 1. Csere: Hajduch 1, Horváth B. 2, Siti, Kazai 5, Benzal 1. Edző: Pal Oldrup Jensen.
Veszprém: Szemerey - Vesztergombi 2, Tóth G. 7(1), Planéta 5, Kurucz, Tóth E., Pelczéder 4. Csere: Pásztor (kapus), Takács 2, Horváth D. 1, Hajtai. Edző: Róth Kálmán.
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/1.
Kiállítások: 8, ill. 16 perc.

A lélektani hadviselés már a találkozó előtt megkezdődött, így mindkét alakulat meglehetősen feszülten lépett pályára. a helyzetet gyorsan rontotta a két sípmester értékelhetetlen ténykedése.

A fiatal veszprémi csapat pedig megszeppenve indított, a házigazdák gyorsan elhúztak, 8:3. A folytatásban is egymást érték a kiállítások, a vendégek a meccs egy negyedét emberhátrányban játszották. Ez persze nem akadályozta meg a házigazdákat abban, hogy fokozatosan elhúzzanak és szinte eldöntsék a két pont sorsát, 17. perc, 12:4.

Rosszul teljesítettek a bakonyiak, igaz nehéz megállapítani, hogy a zavarodott játékvezetői döntések mennyire hatottak a játékosokra, mindenesetre a szünetben hét gól volt a hátrány, 16:9.

A pihenőt követően sem változott a játék képe, sőt a fehérváriak az újrakezdést követően még nagyobb előnyt harcoltak ki, 38. perc, 21:12. A meccs már eldőlt és ez a veszprémiek produkcióján is meglátszott. A játékrész közepén Róth edzőt a bírók piros lappal küldték ki a lelátóra.

A Veszprém nem tudta tartani a lépést riválisával, annyi szépségtapaszt sikerült kiharcolni, hogy a második játékrészt egy góllal a VBKC nyerte, de a mérkőzést összességében magabiztosan a székesfehérváriak.

Ezen a találkozón nagyon pontosan meglátszott, hogy talán a kézilabda a leginkább olyan labdajáték, ahol a játékvezetők jelentősen tudják befolyásolni a történéseket. Meg is tették. Ettől függetlenül a fehérváriaknak jár a gratuláció a megérdemelt győzelemért.

 

Róth edző nem tudott értékelni

Pal Oldrup Jensen: – Jó meccs volt. Jól kezdtünk, noha voltak a mérkőzésnek olyan szakaszai, amikor akadtak gondjaink a veszprémiek védekezésével. Értékes győzelem volt ez, mert ellenfelünk ért már el bravúrokat.

Róth Kálmán: – Szakmailag nem tudok értékelni, mert nem voltak meg a feltételei annak, hogy kézilabdameccset lehessen rendezni. Aki érti a kézilabdát és látta a mérkőzést, annak nem kell mondani többet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!