Sport

2014.01.06. 13:15

Jó úton halad a fiatal csapat

Balatonfüred - Teljesen elégedett a helyezéssel, a mutatott játékkal és az eredményekkel is György László, a férfi kézilabda NB I/B-ben jelenleg ötödik helyezett Balatonfüredi KSE II szakvezetője.

Napló sport

A Balatonfüredi KSE két éve szerepelteti feltörekvő utánpótlás alakulatát az NB I/B-ben. György László, a fiatalok szakvezetője, az utánpótlás szakág vezetője erről úgy nyilatkozott, nagyon jól döntöttek, amikor tavaly benevezték a csapatot a második vonalba.

A fiatalok sok időt tölthetnek a pályán, és ezalatt olyan szituációkba keverednek, amit edzéseken nem tudnak gyakorolni, rutint, tapasztalatot szereznek.

A vereségekből is tanulnak, de az mindenképpen figyelemre méltó, hogy amikor kikaptak, akkor csak minimális gólkülönbséggel tudták őket legyőzni. Ez is a csapat tartását, erejét jelzi.

A fürediek (balra György edző) sokat tanulnak az NB I/B-ben (Fotó: Penovác Károly)

 

Az ifjú társaság az őszi szezonban kilenc győzelmet, négy vereséget gyűjtött, ami tizennyolc pontot ér és ezzel most az ötödik helyet foglalja el.

- A csapat nagy része a felnőtt, NB I-es alakulattal edzhet, ami minden játékosnak sokat jelent technikailag, taktikailag és fizikálisan is. Nyilván ez még nem azt jelenti, hogy mostantól mindenki érett az élvonalra is. Ez az úgynevezett hosszú alkalmazkodás folyamata, amit években kell mérnünk, nem hetekben, vagy hónapokban. Szöllősi Balázs, vagy Zdolik Bence esete is ezt példázza, láthatjuk, mostanra az NB I-es gárda oszlopos tagjai - magyarázta a tréner.

György László hozzátette, tavasszal is ezen az úton haladnak majd, nagy változásokra senki se számítson. Elmondta még, talán annyiban igyekszik majd változtatni, hogy azoknak a játékosoknak is szeretne lehetőséget biztosítani, akik eddig kevesebb időt tölthettek a parketten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!