Sport

2013.08.13. 13:16

A szentkirályszabadjai Fodor Márton győzött Tatabányán

A Céltrans Rally Sprint Bajnokság negyedik futama a Mipa Color Kupa Tatabányán kapott otthont a rally túra mezőnyével közös helyszínen.

A rendezvény augusztus 10-én szombaton a technikai és adminisztratív átvétellel kezdődött, majd az itiner felírása után mindenki rákészülhetett a nagy napra: a másnapi versenyre.

Már kora reggel - hat órakor benépesült a szervizpark és hat óra 30 perckor az előfutók után az éles autók is a Rugógyári pályán száguldottak. Szinte a kezdést követően néhány perccel le is kellett állítani a rajtot egy technikai mentés miatt, de a rossz szellemek ezzel együtt el is szálltak a rendezők feje felől, mert ezután zökkenőmentesen és csúszás nélkül zajlott a futam.

Összesen négyszer teljesítette a mezőny a rugógyári gyorsot, közben néhányan technikai gondok miatt kiestek, mindezt leszámítva ment minden a maga rendje és módja szerint.

Az utolsó gyors előtt Bognár Gábor versenyigazgató és Kovács Levente a felügyelő testület vezetője egyeztettek, és azt a döntést hozták, hogy tartva az időtervet be tudják fejezni a versenyt a túra mezőnye előtt, ennek köszönhetően nem kellett a délutáni órákig várni a csapatoknak.

Időközben a nap is előbújt, a levegő hőmérséklete kezdett az ilyenkor szokásos „nyári” lenni, így valamennyi pilóta és navigátor mindent beleadva teljesítette a negyedik gyorsot, majd azt követően fokozottan koncentrálni már csak az eredményekre kellett a versenyzőknek.

A H1 kategóriában Hulmann Gábor és Hetyei Tamás szerezte meg a győzelmet, H2-ben Keskeny László és Migács Krisztián bizonyult a legjobbnak.

A 2. kategóriába Erős Gábor és Sín Zoltán volt a leggyorsabb, a 3. kategóriában ifj. Géringer Zoltán és Dénes Szabolcs. A 4. kategória első helyét Hock Pál és Kemény Viktor szerezte meg, az 5. kategóriáét Fodor Márton és Leimeiszter István.

A Lada kupában Hulman Gábor és Hetyei Tamás bizonyult a legjobbnak, míg a BMW kupa első helyéért járó serleget Ungvári Péter és Leitner Tamás szerezte meg.

A Céltrans Rally Sprint Bajnokság negyedik futamának a Mipa Color kupának abszolút legjobbja Fodor Márton és Leimeiszter István lett.

Fodor Mártonnak és navigátorának nagyon tetszett a verseny, véleménye szerint jók voltak a pályák és valamennyi körülmény adott volt ahhoz, hogy egy jó pörgős futamon tudjanak nyerni. Szerencsére nem volt technikai gondjuk, így a szerviz idő is elegendőnek bizonyult számukra. A szentkirályszabadjai páros jelenleg  biztosan tartja első helyét a bajnokságban.

Az eredményhirdetésen a rendező Arrabona Rally Club elnöke Bognár Gábor köszönetét fejezte ki valamennyi indulónak a korrekt versenyzésért és a kitartó küzdelméért.

A bajnokság következő fordulója szeptember 14-15-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!