Sport

2013.07.09. 13:54

A címvédő a Veszprém ralira is győzni jön

A hétvégén rendezik meg a Veszprém rali autóversenyt, amely a hazai bajnokság harmadik futama. Az első kettőt a Kazár Miklós és Szőke Tamás páros nyerte meg.

Novothny Ottó

Régen történt hasonló a magyar rali bajnokságban: az egri és a miskolci futamon is Kazár Miklós diadalmaskodott. A nagyszerű pilóta folytatja tavalyi menetelését, hiszen az idei szezont címvédőként kezdte meg navigátor társával, Szőke Tamással.

– Szerencsére a Veszprém rali nem az, ami régen volt, ma már igazi különleges helyszín, hiszen az egyetlen murvás futam az évben – kezdte Kazár Miklós. – Ráadásul itt van a Balaton is, így elmondhatjuk, hogy ez a kedvenc versenyünk. Az sem titok, hogy nagyjából hasonló eredményt szeretnénk elérni, mint az eddigi két versenyen. Természetesen a 2012–es bajnokot az idei mezőnyről is kérdeztem.

– Szerintem jó irányba halad a sportágunk – válaszolta. – A vezetők rendet tettek, ma már a szabályok egyértelműek és azt mindenki betartja. Nem véletlen, hogy egyre több a külföldi résztvevő: a szlovákok mellett osztrák, sőt Dél–Afrikai pilóta is rajthoz áll. A hat futam időrendje már év elején összeállt, vagyis ezen a területen is érezhető az előrelépés. Nem beszélve a négykerekűekről – jegyeztem meg.

 

Kazár Miklós tavaly megnyerte az országos bajnokágot és az idén sem adta alább az első helynél (Fotó: Makai Gergely)


– Örülök, hogy változatos gépek alkotják a mezőnyt, ez egyértelműen vonzerőt jelent a közönségnek is. Nyilván ennek is köszönhetően például Egerben három–négy ezer ember állt a rajtnál és tízezrek a pályák mentén. Kazár Miklós évek óta egy másik technikai sportágban is számot ad tudásáról, quad bajnoki futamokon indul.

- Szerencsére nem kell a kettő közül választanom, így tudok változatosan készülni. Most például kimentem a quaddal murvás terepre és próbáltam a terepet szokni. Elmondhatom, hogy a csúszás már „bennem van”, bízom abban, hogy nem okoz majd nehézséget a szeretett veszprémi helyszínen jó idővel célba érni – latolgatta az esélyeket a címvédő, aki hozzátette még, hogy a tévében, a nyomtatott sajtóban egyaránt megszaporodott a raliról szóló hírek száma, ami szintén azt bizonyítja, hogy a sportág némi megtorpanás után megindult felfelé.



Három Veszprém megyei a tabellán

Az egri és a miskolci futam után Kazárék ötven ponttal vezetnek, megelőzve Herczig Norbertéket (33) és Botka Dávidékat (21). Ugyanebben, vagyis az abszolút sorrendben ötödik helyezett Krózser Menyhért (15). A 3. géposztály mezőnyében a balatonfüredi Osváth Péter (navigátor Farnadi Ágnes) a tizedik helyen várja a veszprémi versenyt. Az 5. kategóriában viszont a Varga Attila–Kerekes József kettős az előkelő negyedik helyen áll a hazai száguldást megelőzően.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!