Sport

2013.01.15. 12:51

Csaknem négyszázan az utánpótlástornán

Balatonfüred - Közel négyszáz gyermek lép pályára a Balatoni Kölyök Labdarúgó Club (BKLC) téli teremtorna-sorozatán, amelynek első játéknapján az U-7-es és az U-13-as korosztályok képviselői küzdöttek meg egymással.

Horváth Gábor

Az utánpótlástornáknak a Balaton Szabadidő-központ ad otthont. 

Az első viadalra a helyi alakulatok mellett Zala-, és Győr-Moson-Sopron megyéből is érkeztek fiatalok. Az U-7-es korcsoportban a Balatonalmádi SE együttese bizonyult a legjobbnak, az U-13-asoknál pedig ajkai győztest hirdettek. A házigazda egy-egy harmadik és negyedik helyezést könyvelhetett el.

A mérkőzések színvonalasak és izgalmasak voltak, összesen 14 csapat mérette meg magát, valamint a nézőtérről is jelentős érdeklődés kísérte a küzdelmet.

 

Az FC Ajka fiataljai (zöld mezben) első helyezést szereztek a balatonfüredi utánpótlástornán, az U-13as korosztályban sikerült nyerniük (Fotó: Orosz Péter)


- A viadalokra, amelyeket az önkormányzat közreműködésével rendezünk, főként azokat az egyesületeket hívtuk meg, akiknél hasonló megmérettetéseken korábban már vendégeskedtünk. Meglepően sok néző és szülő látogatott ki a csarnokba, úgy gondolom, hogy az esemény jó hírverés volt a labdarúgásnak és egyesületünknek egyaránt - összegzett ifjabb Makó István, a Balatoni Kölyök Labdarúgó Club elnöke, aki kiemelte: az úgynevezett előkészítő korosztályokban még nincs bajnoki rendszerű versenyeztetés, így az itt szereplő gyermekek számára rendkívül fontosak az ilyen tornák. 

A sorozat január 20-án folytatódik az U-9-es, illetve az U-14-es korosztályok küzdelmével.

A BKLC által szervezett három megmérettetésen (az utolsót február harmadikán rendezik meg) összesen hat korcsoportban csaknem négyszáz gyermeklabdarúgó vesz részt.

A nyitótorna legjobb kapusa Csirke Sándor (FC Ajka) lett, legjobb mezőnyjátékosnak Bartók Balázst (BKLC) választották, a gólkirályi címet a hévízi Tóth Roland érdemelte ki. 

A végeredmény, U-7-es korcsoport: 1. Balatonalmádi SE, 2. Tapolcai IAC-HVSE, 3. Várpalotai BSK, 4. BKLC - Balatonfüred, 5. Hévíz SK, 6. Győrszentiván SE, 7. Szentantalfa - NVSE, 8. Keszthelyi HSC.U-13-as korcsoport: 1. FC Ajka, 2. Hévíz SK, 3. BKLC - Balatonfüred, 4. Keszthelyi HSC, 5. Várpalotai BSK, 6. Tapolcai IAC - HVSE. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!