Sport

2012.08.15. 05:53

Két napos lesz az öbölátúszás

Balatonfüred, Tihany - Az edidgi hagyományokkal ellentétben a hétvége mindkét napján érdemeslesz azoknak ellátogatni a Balaton partra, akik szerevzeett keretek között szeretnek a nyílt vízben úszni, versenyezni.

Novothny Ottó

Az idei öbölátúszást a rossz idő miatt egyszer már elhalasztották a szervezők, de most ígérik: minden a legnagyobb rendben lesz. Szél nélküli kellemes időben és nem utolsó sorban, meleg vízben lehet teljesíteni majd a különböző távokat.

Augusztus 18-án a hagyományos 3.6 km-es távolság vár a balatonfüredi Hotel Uni strandján vízbe ereszkedőkre. A cél a tihanyi hajóállomás mellett is strand lesz, ezt is már megszokhatták a rutinos öbölátúszók.

Természetesen az egyéni vállalkozók mellett munkahelyi közösségek, családok, baráti társaságok is teljesíthetik a távot, őket is külön díjazzák.

Idén sem marad el az igazolt úszók Wesselényi emlékversenye, ez a mezőny 12.30 órakor startol majd.

A hobbiúszók első csoportja egyébként szombaton 9.30 órától ugorhat a Balatonba, őket két-három percenként újabb harminc fős társaság követ majd. Az útvonalat hajók, csónakok jelzik, melyek természetesen a biztonságos megkapaszkodásra is lehetőséget adnak.

Ugyancsak hagyomány, hogy a szenior úszókat külön értékelik, így lesz ez a hétvégén is, az egész napi eredmények alapján alakul ki a végeredmény.

Újdonság, hogy augusztus 19-én vasárnap a tihanyi strand előtt körpályás nyíltvízi úszóversenyen is részt vehet, aki ehhez kedvet érez. Lehet választani az 1666 méteres kört, illetve az ötezer méteres (ebben az esetben három kört kell megtenni)  távot is.

Akik szombaton és vasárnap is úsznak, az összetett bajnokság legjobb helyezéseiért is hajthatnak.

A körpályás vetélkedés vasárnap 12.30 órakor indul, életkor szerinti kategóriánként lehet rajtolni.

Németh Zsolt főszervező elmondta, hogy szeretnék meglepni az öbölátúszás résztvevőit azzal, hogy a londoni olimpia bajnokait felköszönthessék. Azt intézik, hogy mindezt élőben tehessék meg a sportemberek, vagyis Risztov Éva és Gyurta Dániel is ott legyen Balatonfüreden szombaton, vagy Tihanyban vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!