Sport

2012.08.29. 12:27

Hegyikerékpáros a világversenyen

Veszprém - Bagoly Roland a Veszprémi Spartacus Sportegyesület színeiben nyolc éven át versenyzett, majd beverekedte magát a magyar fourcross szakág legjobbjai közé.

Novothny Ottó

A fiatalember a napokban az ausztriai Leogang városában szerepel, ahol a világ legjobbjai adnak számot felkészültségükről és tudásukról.

- A fourcross versenyek szabályairól talán keveset tudnak az emberek, ezért érdemes beszélni róla - kezdte Bagoly Roland. - Az első futam időmérő, amikor mindenki igyekszik a közel ötszáz méteres, ugratókkal, kanyarokkal nehezített pályát minél rövidebb idő alatt teljesíteni. A rajtolók létszámától függően a leglassabbak kiesnek és ekkor kezdődik az igazi harc. Négyesével startolunk és a legjobb kettő továbbjut. Ez egész addig folytatódik, amíg már csak az érmes helyezésekért kell tekerni, illetve időnként repülni is akár.

A sportember hozzátette még, hogy az eplényi paralell szlalom országos bajnokságon hajszállal maradt le a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

- Ezzel egyidőben tisztában voltam vele, hogy a korábbi eredményeknek köszönhetően ott lehetek az osztrák világversenyen. Az utazás előtt néhány nappal már csak lazítottam, pihentem, hogy a kellő pillanatban fitt és motivált legyek a jó szereplésre. Természetesen boldog vagyok, hogy a képviselhetem a magyar színeket egy ilyen színvonalas rendezvényen - mondta végül Bagoly Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!