Sport

2012.03.25. 11:11

Tatabányán nyertek a veszprémi női röplabdások

Veszprém – Sikerült javítani a hétközi fiaskó után a Veszprémi Egyetem SC NB I-es női röplabdásainak. Katona Péter tanítványai idegenben, a Tatabánya otthonában győzedelmeskedtek vasárnap délelőtt.

B. Virág Rita

Tatabányai Volán SE - Veszprémi Egyetemi SC 1-3 (25, -19, -21, -20) 

Tatabánya, 50 néző. V.: Bátkai-Katona, Donkó. Veszprémi Egyetem SC: Pintér, Környei, Kovács, Szelle, Földesi, Jezerniczky. Csere: Erdősi (liberó), Molnár, Tobak. Edző: Katona Péter.



Szorosan kezdődött a találkozó, egyik csapat sem tudott jelentős előnyre szert tenni (12:10, 13:12, 18:19). A Veszprém jól fogadott, de a sánc többször „bealudt”. Így érkeztünk el a végjátékhoz, ahol a hazaiak izgalmas hajrában fordították a maguk javára a szettet. A fordulás után már jóval koncentráltabban röplabdázott a VESC, és Kovács remek nyitásai után gyorsan meglett az egyenlítés is. A harmadik felvonásban Molnár érkezett, aki nagyot lendített az egyetemisták játékán. A házigazda ugyan 6:3-ra és 10:8-ra is vezetett, ám a második technikai után már a vendégeknél volt az előny (14:16), és ezt növelni tudták a játékrész végéig. Az utolsó etapban gyengén kezdett a Veszprém (10:3), majd 14:8-nál ismét Kovács nyitásai következtek, amelyek újra megálljt parancsoltak a Tatabányának. Az egyenlítés után a VESC már meg sem állt a meccs megnyeréséig.

Katona Péter: – Kovács, Molnár és Szelle ma nyerő emberek voltak, de gratulációt érdemel az egész csapat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!