Sport

2011.07.07. 06:00

Az egri futamgyőztes imádja a veszprémi pályákat

Budapest - Bútor Róbert az esélyekről azt mondja: van a matematikai megítélés és a realitás. Előbbi szerint az első ötből bárki lehet még bajnok, az utóbbi alapján viszont csak az első háromnak él a reménye. Ők éppen a harmadik helyen állnak.

Novothny Ottó

Az egri futamon életükben először állhattak fel az abszolút dobogó legtetejére. Ez mindenképpen bravúr volt, hiszen korábban csak kétkerék-meghajtású géppel versenyeztek, az idei az első év, amikor alattuk mind a négy kerék kap a motorerőből.

- Egerben az volt a célunk, hogy jól menjünk, nyomás és tét nélkül - idézte fel Bútor Róbert, aki az összetett pontversenyben a harmadik helyen áll három futam után. - Ezután Miskolcon kicsit túlizgultuk a dolgot, mindenképpen nyerni szerettünk volna. Ennek kiesés lett a vége, mert sajnos mi és az autó sem volt tökéletes állapotban. A büki ötödik hely ránézésre nem túl jó eredmény, de tudni kell, hogy azok a viszonyok messze vannak a stílusomtól. Inkább hasonlítanak gyorsulási versenyre a pályák, mint raliterepre.

- Ilyen szempontból a hétvégén nem lehet panasz.

- Imádom a veszprémi pályákat, nagyon közel állnak hozzám. Különösen a sólyi erdő környéke tetszik, de a többi is kitűnő. Az biztos, hogy most nem leszek elégedett az ötödik hellyel, a dobogóra szeretnénk felállni.

- Gondolom, már az autóváltásnak is az az oka, hogy a kategóriagyőzelmeken szeretnének túllépni.

- Kétségtelen, hogy az abszolút bajnoki címre hajtunk. Persze nem az első évben, vagyis az idén, de azért még nem mondtunk le erről sem. Asi előnye hatalmas, noha még nem volt "eldobott" eredménye, mindegyik futamon végigment. A többiek kivétel nélkül estek már ki legalább egyszer, tehát hiszem, hogy messze nem lefutott még a történet.

- Egyre többen próbálnak szerencsét külföldi versenyeken.

- Mi ezen már túlestünk, és vitathatatlanul nagyszerű élmény. Évekkel ezelőtt a Super 1600-ban mentünk, akkor itthon mindent nyertünk és kint is kipróbálhattuk magunkat. A mostani autónk csak a hazai futamokra jó, de nem mondtunk le a külföldi szereplésekről.

- Feltételezem, a támogatóknak vannak igényeik.

- Nem ígértünk bajnoki címet senkinek, csak az első három hely valamelyikét az abszolút sorrendben. Ugyanakkor magammal szemben elvárás a végső első hely megszerzése, de ilyen nyomás nincs a szponzorok részéről. Két kedvenc pályám még hátravan az idei bajnokságból, a veszprémi és a pécsi. Előbbi, remélem, lökést ad a másfélszeres szorzójú utóbbira.

 

Bútor Róbert 1975. március 30-án született Budapesten. A Super 1600-as kategóriában kétszeres magyar bajnok. Az abszolút sorrendben eddig az év végi elszámolásnál az ötödik hely volt a legjobb szereplése. Érdekesség, hogy három évvel ezelőtt elege lett a raliból és annak légköréből: egy esztendőn keresztül csak a látvány és az élvezet miatt autózott a versenyeken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!