Sport

2011.03.31. 16:36

Harcosok aranyérmei

Pápa - A fővárosban rendezték meg a WTKA Interkontinentális Világkupát, melyen több szakágban is összemérte tudását a mezőny.

Novothny Ottó

Húsz ország közel kétszáz harcosa tette próbára erejét és ügyességét. A résztvevők között ott volt a pápai Fighting Force SE hat küzdője is Kasza László mester vezetésével.

A full contact low-kick kategóriában Gárdai Ádám magyar, míg klubtársa Asztalos Bendegúz koszovói riválisát legyőzve jutottak el a döntőig. A fináléban azonban egymás ellen kellett csatázniuk. Végül a két sportember remek mérkőzésen döntötte el az aranyérem sorsát, melyet ezúttal a rutinosabb Asztalos vihetett haza. Ő ezután még light contactban is szorítóba lépett, ahol francia és magyar ellenlábasait elverve ugyancsak a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Light contact szakágban a +91 kg-osok között Horváth László nem bírt az olasz Battigliaval, míg a -91 kilós mezőnyben Enyingi András előbb magyar ellenfelét múlta felül, majd az olasz Mattiat is "mattolta", sikert aratott.

Német Tibor szintén két csoportban, a K1 és a light contact lépett kötelek közé. Mindkettőben magyar, orosz és ukrán bunyósokat vert el, így szó szerint beverekedte magát a finálékba. K1-ben a dereka megsérült, így meg kellett elégednie az ezüstéremmel, hogy aztán némi fagyasztó és pihenés után a light contactosok döntőjében vígasztalódjon és legyőzze Bacsa Bélát, megszerezve így az aranyérmet. A verseny végén a formagyakorlatok összevetésében egyedüli magyarként Kasza László mutatta be tudását. Utolsó párként a ghánai Baffoe és a pápai sportember gyakorlatozott, a zsűri utóbbit látta jobbnak és pontosabbnak, így az Európa kupa után a Világkupát is begyűjtötte a kitűnő pápai mester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!