Sport

2010.10.19. 10:03

Ügyes diákok csapatsikerei

Megyei körkép - Nagyszerűen szerepeltek Veszprém megyei iskolái az Albertirsán rendezett atlétikai diákolimpiai országos döntőn.

Novothny Ottó

Az ügyességi csapatbajnokságban az alsóörsi, balatonfüredi, ajkai, zirci és hajmáskéri tanintézetek III.-IV. korcsoportos közösségei remekeltek.
A lányoknál távolugrásban Békéscsaba győzött, megelőzve a balatonfüredi Radnóti iskola alakulatát (Steierlein Dzsenifer, Horváth Kata, Molnár Elizabet, Gálfi Dalma, Fazekas Beáta.

Testnevelő: Gálfiné Szabó Ildikó). Kislabdahajításban Marcali diadalmaskodott, a fürediek a kielencedik helyen zártak. A 10x200 méteres vegyesváltó (öt leány, illetve öt fiú alkotott egy csapatot) számban szintén Békéscsaba győzött, az Ajka Fekete-Vörösmarty iskola a hatodik helyen végzett (felkészítő testnevelők: Balogh Irén, Végh Balázs).

A fiúknál távolugrásban Bonyhádé lett az aranyérem, a zirci Reguly iskola társulata (felkészítő: Tribel András) nyolcadik helyen végzett. Súlylökésben az alsóörsi Endrődi tanintézet csapata győzött (Füzi Dániel, Krápicz Mátyás, Horváth László, Nemes Richárd, Bors Máté, felkészítők: Hidasi Ferenc, Lipták Gyula). Kislabda hajításban Debrecen állhatott fel a dobogó első, Alsóörs a második fokára (Bors, Krápicz, Újvári László, Füzi, Szöllősi Bálint).

Ugyanitt a hajmáskéri iskola együttese (felkészítők: Török Lajos, Ékes Tamás) az ötödik helyet szerezte meg. A 10x200 méteres vegyesváltóban az ajkai Fekete-Vörösmarty még egy hatodik helyet csípett el.
Az összesített ponttáblázatban hatvan iskola ért el értékelhető eredményt. A békéscsabaiak sorozatban harmadszor nyertek, Alsóörs zárt a harmadik helyen, Balatonfüred a 17., Hajmáskér a 31., Ajka a 38., Zirc a 46. lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!