Sport

2009.11.13. 05:20

Személyesen ismerte Marian Cozmát - Exkluzív interjú Mirsad Terziccsel

Veszprém - Egészen érdekes olyan városban játszani, amelyik a kézilabdának él - fogalmaz Mirsad Terzic.

Horváth Gábor

Az idén nyáron Veszprémbe igazoló játékos remekül érzi magát új állomáshelyén, hangsúlyozza: ilyen komoly támogatottságot egyik korábbi csapatánál sem tapasztalt.
 
Mirsad Terzic a nyáron Németországba szerződő Ilyés Ferenc helyére érkezett az MKB Veszprém KC-hoz. A 196 centiméteres, több mint száz kilós bosnyák átlövőnek nem sok ideje volt az ismerkedésre, Mocsai Lajos vezetőedző már a szezon kezdetétől - támadásban és védekezésben is - alapemberként számít rá.

Ráadásul Ivan Lapcevic kiesésével a következő időszakban még nagyobb szerep hárulhat a 26 éves kézilabdázóra, aki legközelebb szombaton a Bajnokok Ligája következő fordulójában (MKB-Bosna Szarajevó, 17.15) honfitársai ellen bizonyíthatja tudását.

- Néhány hónapja érkeztél Magyarországra. Milyenek az első benyomásaid a városról, a csapatról és az itteni emberekről?

- Nagyon szívélyesen és lelkesen fogadtak az új társak, az edzőkkel együtt sokat segítettek a beilleszkedésben. Jó, hogy több olyan játékos van, akikkel szót értek, így könnyebb a dolgom. A magyar nyelv nagyon nehéz, de érdekes, szeretném idővel elsajátítani.

Veszprém számomra kicsit kicsi, de minden megvan, ami egy sportoló számára szükséges. Nagyjából már kiigazodom a városban, ismerem például a legszebb részeit. Egyébként igencsak kellemes élmények érnek, hiszen nemcsak házon belül, hanem sok más helyen is megállítanak, üdvözölnek és sok sikert kívánnak. Úgy érzem, hogy Veszprém szinte teljesen a kézilabdának él és egészen érdekes ilyen városban lakni.

- Miért épp az MKBt választottad? Milyen érzés a Veszprém Arénában pályára lépni?

- Többször játszottam a Veszprém ellen, tudtam, hogy Európa-szerte elismert csapatról van szó, a vezetők és a játékosok óriási ambíciói pedig gyorsan meggyőztek a döntésről.

Ami a játékot illeti, korábban Zágrábban és Celjében is úgy éreztem, hogy szerencsés helyzetben vagyok, de az ottani szurkolást össze sem lehet hasonlítani a telt házas aréna hangulatával. Hiába voltak ott sokszor többen a meccseken, itt különleges szeretet árad a csapat felé.

- Szombaton újra hazai környezetben bizonyíthattok. Számodra pikáns lehet a mérkőzés, hiszen honfitársaid ellen kell pályára lépned.

- Nagyra becsülöm a Bosna Szarajevót, a válogatottból, valamint korábbi csapataimból több játékosát ismerem, szerintem kemény csata elé nézünk. Mocsai Lajos is felhívta a figyelmünket arra, hogy az utóbbi időben sokat fejlődött a gárda és idegenben is jó teljesítményre képes.

- Egy újabb sikerrel még közelebb kerültök a csoportelsőséghez. A szurkolók az idei szezonban komoly eredményekben reménykednek, mennyire érzed reálisnak a magas elvárásokat?

- Lépésről-lépésre kell haladnunk. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy vannak sérültjeink, de bízom abban, hogy megnyerjük a csoportot.

Az elsőséggel a folytatásban jó ellenfelet kaphatunk, onnantól viszont már nagyon kemény lesz, de szerintem egy ilyen erős támogatottsággal rendelkező csapatban benne van a jó eredmény.

- Soraiban Mirsad Tericcel.

- Remélem. Én nem az a típusú kézilabdázó vagyok, aki a góllövésben jeleskedik, de szeretnék minél többet hozzátenni a csapat játékához. Lapcevic sérülése miatt most még nagyobb feladat hárul rám. Összességében jó formában érzem magam, persze bőven akad olyan dolog, amiben még javulnom kell.

Személyesen ismerte Cozmát

A sportos családból származó Mirsad Terzic édesapja labdarúgó volt, bátyja pedig kosarazik. A 26 éves játékos némi futball és röplabdás kitérő után választotta a kézilabdát, korábban, hazájában a Zseljeznicar Szarajevóban és az Izvidac Ljubuskiban, majd a horvát RK Zágrábban, valamint a szlovén Celje csapatában szerepelt.

Veszprémbe feleségével együtt költözött. Elmondta: semmilyen félsz nem volt bennük a Marian Cozmával történt tragédia miatt. Személyesen ismerte a februárban meggyilkolt román beállóst, több közös barátjuk is volt, tudja, hogy a támadás nem volt kapcsolatban a kézilabdával.

Tekintse meg videó-interjúnkat itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!