Sport

2009.10.19. 16:13

Komoly bajban Balatonfüred

Balatonfüred - Komoly bajban van a Balatonfüredi KSE, hiszen a hétvégi újabb vereséggel továbbra is a kiesőzónában áll, miközben a nyolcba vágyik.

B. Virág Rita

Tavaly ugyan bravúrt bravúrra halmozott a Balatonfüredi KSE az első osztályban, és a nagyszerű ötödik helyen végzett, az idei bajnokságban azonban csak árnyéka önmagának.

Ugyan két hete pazar játékkal leiskolázta a PLER KC-t idegenben, s akkor úgy tűnt, a rossz kezdés után magára talált, de vasárnap este újabb pofont kapott - a Dunaferr SE csikócsapata esélyt sem hagyva nyert simán, hét góllal a Balaton Konferencia- és Szabadidőközpontban.

Csima László, a BKSE újonnan megválasztott ügyvezető elnöke igen kritikusan fogalmazott a 22:29-re végződött találkozó után.

- Ez a meccs bebizonyította, hogy mindenképpen változásra van szükség. A játékosok zöme játéktudása alatt teljesített, a statisztikák szerint mindössze 45 százalékkal értékesítették a helyzeteiket. Katasztrofális volt ez a mérkőzés, ami után összeült a válságstábunk.

Beszéltünk az edzővel, Velky Mihállyal és a csapatkapitánnyal, Pásztor Istvánnal, s egyik fél sem érti, miként betliztek ilyen óriásit. Ennél sokkal többet tudnak, ez tavaly kiderült. Úgy vélem, túlságosan el vannak kényelmesedve - hangsúlyozta az elnök.

Csima László elismerte, ugyan anyagi gondokkal küzdenek, ám más egyesületek is hasonló cipőben járnak. Épp a Dunaferrt hozta fel példának, ahol köztudottan fél éve tartoznak a játékosoknak, vasárnap mégis sokkal motiváltabban, nagyobb tűzzel játszottak a füredieknél.
 
- Akiben nincs tűz, nincs akarat, annak nem kötelező nálunk kézilabdázni - foglalta össze véleményét igen keményen a vezető.

Szombaton a Balatonfüred a bajnoknál vendégeskedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!