Sport

2009.10.30. 06:29

Barabás KC: Kivághatják a rezet - Rangadót játszanak szombaton a veszprémiek

Veszprém - Hazai pályán eddig remekül teljesített a Veszprém Barabás KC első osztályú női kézilabdacsapata. Szombaton azonban mindennél fontosabb, hogy nyerjen az együttes: ha úgy tetszik, az életben maradás lesz a cél.

Novothny Ottó

- Gyorsan tovább kell lépnünk, mert itt van az újabb meccs, ami ráadásul minden eddiginél fontosabb - utalt a váciak ellen elszenvedett 19 gólos vereségre, illetve a Kiskunhalas elleni holnapi csatára Gyurka János, a Veszprém Barabás mestere.

- Sajnos vannak betegeink, Földes Viktória, Koszorús Katalin, Gerstmár Renáta nem edzettek a héten, tehát kényszerpályán leszünk. Új felállásban és remélem, a legutóbbi találkozóhoz viszonyítva újszerű felfogásban lépünk pályára.

- Kiderült a 40:21 oka?

- Túlpörgésből, nagy akarásból fakadó nyögés. Emellett a könnyen beszedett gólok demoralizálták, szétzilálták a csapatot, így nem tudtunk komoly ellenállást mutatni.

- Ennyit a múltról, gondolom, igyekeznek továbblépni.

- Pontosan ez a célunk. Az életünkért küzdünk, miközben nagyon szeretnék a lányok kivágni a rezet hazai szurkolóik előtt. Bízom benne, hogy a drukkerek biztatása mellett mindent megteszünk a győzelemért és megszerezzük mindkét pontot. Ehhez a jó teljesítmények mellett az is kell, hogy ha pánikhelyzet adódik, akkor legyen olyan vezéregyéniség a társaságban, aki megoldja a helyzetet.

A kiskunhalasiak eddig nem szereztek még pontot, nem véletlenül történt csere a kispadon is. Az új edző tegnap délutántól Éles József.

- Két héttel ezelőtt kerestek meg a halasiak, azóta voltam edzésen és láttam a lányok mérkőzését is - kezdte a veszprémiek egykori világválogatott kedvence. - Az egész pályafutásom kihívások sorozatából állt, de ezt a csapatot átvenni, nos ez minden eddiginél izgalmasabb feladat.

Veszprémben különös lesz meccselni, egyelőre abban bízhatunk csak, hogy jó csata lesz, nekünk inkább tavaszra lehetnek más terveink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!