Somlójenő

2017.08.16. 14:51

Növelik a vonzerőt - Elektromos töltőállomást adtak át Somlójenőn

Somlójenő – Környezetvédelmi és turisztikai célokat egyaránt szolgáló elektromos töltőállomást helyeztek üzembe a Somló-hegy oldalán.

Tremmer Tamás

A Somlón található legnagyobb családi pincészet és az MVM Partner Zrt.  által közösen létrehozott elektromos autók töltési lehetősége újabb lépést jelent az energiatudatos gasztroturizmus fejlesztésben, mind pedig az elektromos közlekedés terjedésében. A töltőállomást szerdán adták át.

Tornai Tamás, a pincészet tulajdonosa hangsúlyozta, a Somló-hegy kincs, amit úgy kell átadnunk az utókornak, ahogy azt az elődeinktől kaptuk. Ennek a védelemnek, a környezettudatosságnak a jele, hogy elektromos töltőállomást helyeztek üzembe.

Az ünnepélyes avatáson Somlóvásárhely polgármester, Marton Zsolt arról beszélt, hogy a település 300 millió forintot fordít turisztikai fejlesztésre. Az idegenforgalmi célokhoz pedig ez a töltőállomás is hozzájárul. Devecser a Somló fővárosa, de a címet fel is kell tudni tölteni tartalommal, fogalmazta meg Ferenczi Gábor polgármester. Egy ilyen kreatív ötlettel a Somló turisztikai vonzerejét növelni tudják. A töltőállomás egyedülálló, hiszen az egész járásban nincs ilyen.

Az MVM Csoport kereskedelmi leányvállalata, az MVM Partner Zrt. már a hazai elektromos közlekedés kezdetekor felismerte az új területben rejlő lehetőségeket és aktív szerepet vállalt az elektromos autózás elterjedésének elősegítésében, mondta el Tóbiás János. Az MVM Partner Zrt. háttérműveleti osztályvezetője arról tájékoztatott, hogy a beruházást a pincészettel közösen, három hét alatt végezték el. A telepített állomás kettő darab Typ2 aljzattal, 2x22kW teljesítménnyel üzemel, amely egy átlagos kapacitású akkumulátort 1-3 óra alatt tölt fel, szemben a hagyományos töltési módok 6-8 órás idejével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!