Révfülöp

2015.04.12. 10:38

A Balatonnál csendesen választanak

Van, aki azért nem megy választani, mert már elege van a politikából, másnak pedig ötlete sincs, kire érdemes adni a voksot Révfülöpön.

Prevics Éva

Leginkább kirándulókkal találkoztunk a választás napsütéses hétvégéjén Révfülöpön. Azt, hogy ez a választás mekkora hangsúlyt és országos médiaérdeklődést kapott, az is mutatja, hogy mikor az ország különböző pontjairól érkező turistákat kérdezgettük, mindenki tudta, hogy milyen választásról beszélünk.

Balatoni hangulatkép pecázóval a választás reggelén

A sok turista között azért helyiekre is akadtunk. Csányi Erzsébettel egy révfülöpi büfében találkoztunk, a nyugdíjas tanárnő Pesten él, de állandó lakcíme Sümeg. Azt mondja: idén nem megy el szavazni, mert úgy érzi, a választás körüli kampány túlságosan sok volt. Az asszony azt mondta: mindig is jobboldali volt, idén azonban nem voksol. Szerinte épp a rossz ízű hozzáállás miatt van tétje ennek a választásnak.

Csányi Erzsébet (jobbra) jobboldalinak vallja magát, de megviselte a kampány, ezért nem megy el szavazni

- Ilyen erőszakos kampány még nem volt - mondja az ajkai Molnár Nándor, aki a jó időben egészen Révfülöpig motorozott. A férfi a Naplónak azt mondta: elege van abból, hogy telefonon és személyesen is megkereste több párt a kampány során. Hangsúlyozta: mindenképp elmegy választani, szerinte ennek a voksolásnak nagy tétje lesz, a Fidesz számára mindenképpen presztízskérdést jelent majd az eredmény.

Molnár Nándor szerint ilyen erőszakos kampány még nem volt, mint a mostani

A Hargitai család elmegy választani, de hogy kire, azt még nem tudja. Hargitaiék minden pártban csalódtak már, egyikben sem bíznak. Ha rajtuk múlna, lecserélnék az egész parlamentet.

A hargitai család az egész parlamentet lecserélné 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!