Rendőrségi

2014.12.17. 14:26

Volt élettársát zaklatta közel egy évig

A napokban zárult le egy zaklatás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

Egy 25 éves várpalotai nő tett feljelentést 2014. szeptember 5-én a Várpalotai Rendőrkapitányságon a volt élettársa ellen. A feljelentés szerint a férfi közel egy éve folyamatosan zaklatja, fenyegeti.

Az eljárás adatai szerint a pár között megromlott a kapcsolat, ezért az élettársi kapcsolatukat felbontották. A férfi ettől kezdve, amikor csak tehette, telefonon, vagy személyesen zaklatta a fiatal nőt, szidalmazta és becsmérlő kifejezésekkel illette. A férfi féltékenységi jeleneteket rendezett, illetve közös ismerőseik előtt is gyakran becsmérelte a volt társát. A feljelentést megelőző napon éjszaka a 36 éves várpalotai R. N. megjelent a sértett lakásán, ahol ismét hangosan szidalmazni kezdte őt. Miután a lakásba a férfi nem mehetett be, mérgében az ajtót ütögetni kezdte. A lakásba továbbra sem jutott be, ezért az utcára ment és onnan kiabálta fel vélt sérelmeit.

A gyanúsított a kihallgatása során elismerte, hogy gyakran hirtelen, meggondolatlanul cselekszik és ilyenkor olyan kijelentéseket tesz, melyeket nem gondol komolyan. Véleménye szerint, ha komolyan gondolta volna a fenyegetéseit, akkor be is váltotta volna azokat.

R. N. 36 éves várpalotai lakos ellen folytatott nyomozás befejeződött. A keletkezett iratokat a Várpalotai Rendőrkapitányság a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!