Rendőrségi

2014.11.27. 13:39

Visszakapták az ellopott motorkerékpárokat

GPS jeladó segítségével sikerült megtalálni a devecseri körzeti megbízottaknak az osztrák motorkerékpárokat.

Bejelentés érkezett az Ajkai Rendőrkapitányságra 2014. november 25-én 10 óra 10 perckor, hogy Ausztriából eltulajdonítottak 2 db motorkerékpárt. A tulajdonosnak a motorkerékpárokba beépített GPS jeladói értesítést küldtek a mobiltelefonjára, így a Google térkép alkalmazásával - a GPS-koordináták alapján - pontosan meghatározható volt a motorkerékpárok mozgása és megtalálási helye.

Adatgyűjtést követően Borszörcsökön egy családi ház udvarán parkoló, holland hatósági jelzésű tehergépkocsi rakterében két motorkerékpár talált Szalai Zoltán rendőr zászlós és Kovács Krisztián rendőr törzsőrmester körzeti megbízott, mellyel kapcsolatban az ingatlan tulajdonosát elszámoltatták. Az egyenruhások a Devecseri Rendőrőrsre előállítottak egy 42 éves helyi lakost, aki kihallgatása során elismerte, hogy ellopta a két járművet.

Fotó: rendőrség

A motorkerékpárokat a beazonosításuk után Borsath Balázs rendőr főtörzsőrmester szolgálat irányító parancsnok és Balogh Szabolcs rendőr törzsőrmester körzeti megbízott 2014. november 25-én délután visszaadta az osztrák tulajdonosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!