Rendőrségi

2015.04.01. 07:31

Védett madarakat tömött ki egy veszprémi férfi

Egy 66 éves veszprémi férfi ellen indult nyomozás természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendelkezésre álló adatok alapján a 66 éves H. János veszprémi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több mint húsz, az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős madárfaj egyedét szerezte meg jogellenesen, majd azokat elpusztította, és több ilyen állatból - erre vonatkozó engedély nélkül - preparátumot készített. A védett állatok pénzben kifejezett értékének együttes összege az ügyben meghaladja az 500.000 forintot. A nyomozók a gyanúsított lakásán végrehajtott házkutatás során a kitömött madártetemeket lefoglalták.

Az ügyben H. Jánossal szemben természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!