Rendőrségi

2015.02.25. 13:32

Vádemelési javaslat: Ittasan okozott balesetet, majd elhajtott

Lezárult a nyomozás az ellen a 25 éves férfi ellen, akik ittas állapotban okozott balesetet a 8213-as számú úton, majd a helyszínről elhajtott.

A nyomozás során megállapított adatok szerint a 25 éves K. B. balinkai lakos 2014. október 19-én dél körül közlekedett személygépkocsijával a 8213-as számú úton Jásd felől Szápár irányába. A 8216-os út kereszteződéséhez érve a jelzőtábla utasítása ellenére megállás nélkül nagy ívben jobbra kanyarodott a vezető, majd egy arra haladó motorosnak ütközött, aki ettől járművével felborult.

A balesetet követően K. B. autójából nem szállt ki, hanem azzal tovább közlekedett anélkül, hogy meggyőződött volna arról, történt-e személyi sérülés. K. B. a megalapozott gyanú szerint úgy vezette járművét a közúti forgalomban, hogy előtte szeszesitalt fogyasztott, és nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel sem. A rendőrök kiderítették továbbá azt is, hogy az általa vezetett gépkocsinak nem volt érvényes hatósági engedélye a közúti forgalomban való részvételhez.

K. B-vel szemben az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség, valamint cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek. A jogosítvány és műszaki engedély hiánya miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!