Rendőrségi

2014.09.12. 10:22

Vádemelés emberölés kísérlete miatt: otthonában késelte meg az idős férfit

Nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 38 éves férfival szemben, aki 2014 januárjában Veszprémben, több késszúrással sebesített meg egy egyedül élő, idős férfit, hogy értékeit megszerezze - közölte a Naplóval a megyei főügyészség.

Kovács Erika

A vádirat szerint a munkanélküli, jövedelemmel nem rendelkező vádlott elhatározta, hogy a sértettől, akit látásból ismert, készpénzt, illetve aranyékszereket tulajdonít el. Ezért 2014. január 16-án, a reggeli órákban előbb a szomszédos ingatlan területére, majd onnan a nyugdíjat kézbesítő postás távozása után a sértett udvarába mászott, és a nyitva maradt ajtón keresztül a házba bement.

A sértett a nyugdíját számolta, amikor észrevette a lakásban tartózkodó férfit, aki gyanús volt neki, ezért távozásra szólította fel. A vádlott ennek nem tett eleget, és amikor a sértett közölte, hogy hívja a rendőrséget, a mobiltelefonját a kezéből kiütötte, és egy kést vett elő, amellyel a sértettet megszúrta. Az idős férfit azután is bántalmazta, amikor már elesett, és rövid időre eszméletét vesztette. A sértett a bántalmazástól, több szúrástól, ütéstől megsérült.

A vádlott a földön fekvő sértett nyugdíját, pénztárcáját és mobiltelefonját eltulajdonította, majd elment a lakásból.  Távozása után a sértett vezetékes telefonjáról értesítette a rendőrséget.

A nyomozó hatóság a vádlottat néhány nappal később elfogta, aki az eltulajdonított pénzt addigra felélte, abból egyebek mellett gázriasztó pisztolyt, töltényeket, gázspray-t vásárolt - közölte lapunkkal a főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!