Rendőrségi

2014.04.23. 08:39

Vádemelés: bolti blokk buktatta le a fatolvajokat

Vádemelési javaslattal zárult annak a három pusztamiskei férfinak az ügye, akik még 2013 decemberében a nyirádi erdőből tulajdonítottak el közel 10 m3 tűzifát, ám a helyszín közelében elveszített blokk lebuktatta őket.

Három ismerős, B. R. 19 éves, O. F. 32 éves és O. E. 28 éves férfi 2013. december 16-án este 9,5 köbméter bontott akácfa oszlopot tulajdonítottak el egy Nyirád határában lévő erdőből. A tüzelőnek szánt faanyagot ezt követően Pusztamiskén, egy kavicsdomb mögött pakolták le, miután azt a bérelt tehergépkocsijukkal, két fordulóval az erdőből elszállították.

A lopásról másnap reggel a helyi erdész értesítette a rendőrséget, akik az érintett erdőterületen helyszíni szemlét tartottak. A helyszín közelében talált nyugta alapján sikerült beazonosítani a gyanúsítottakat, akik néhány órával a bűncselekmény elkövetése előtt egy közeli boltban vásároltak.

A három gyanúsítottat még aznap, 2013. december 17-én délutánra sikerült beazonosítaniuk a nyomozóknak, és őket a kora délutáni órákban elfogtak. Kihallgatásukkor a férfiak beismerték tettüket, a rendőrök az eltulajdonított fát lefoglalták, így a sértett kára teljes egészében megtérült.

B. R., O. F. és O. E. ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tapolcai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte. A keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Tapolcai Járási Ügyészség felé továbbították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!