Rendőrségi

2015.03.05. 13:02

Új rendőrségi gépjárművek Veszprém megyében

Veszprém – Audi, Mercedes, Seat, Skoda és Suzuki típusú járműveket adott át Töreki Sándor megyei rendőr-főkapitány csütörtökön ünnepélyes körülmények között.

Kovács Erika

A még hatékonyabb és gyorsabb munkavégzést segítik a korszerű járművek – derült ki többek között a főkapitány köszöntőjéből. Brányi Mária Veszprém alpolgármestere üdvözölte, hogy olyan személygépkocsikkal is gyarapodik a rendőrség jármű-flottája, amelyek hazai gyárakban készültek. Ezúttal huszonegy új autó érkezett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság udvarába csütörtökön. Az új szolgálati gépjárműveket a központi költségvetés finanszírozásával szerezte be a rendőrség. Az új autókat a Veszprém megyei rendőrkapitányságok között arányosan osztják el. Még ebben az esztendőben további gépkocsik érkeznek, a rendőrségi járműpark folyamatosan korszerűsödik.

A csütörtöki átadáson, amelyen részt vettek az érintett települések polgármesterei, illetve polgárőrségeinek vezetői, Brányi Mária, a város alpolgármestere azt is mondta, hogy a mostani beszerzés jelentős minőségi lépés a rendőrség életében. Elhangzott továbbá az is, hogy ebben az esztendőben összesen 35 új személygépkocsi érkezik Veszprém megyébe, amelyből csütörtökön huszonegyet vehettek át a kapitányságok képviselői. Megyénkben jelenleg összesen száznyolcvanegy jármű van, és ezeket a hatékonyság és gyorsaság, valamint az üzembiztonság érdekében fokozatosan, életkoruk alapján mindenütt lecserélik. A mostanihoz hasonló volumenű beszerzés, illetve járműpark-korszerűsítés az utóbbi években nem történt a megyei és a városi rendőrkapitányságoknál. Az autók javítását, szervízelését, karbantartását, az Országos Rendőr-főkapitányság vállalta magára öt esztendőre vagy kétszázezer kilométer megtételéig.

Kővári Zoltán Veszprém megyei rendőr-főkapitány helyettes, gazdasági igazgató a sajtó érdeklődésére egyebek mellett arról beszélt, hogy a beszerzéseknél kiemelten kezelték azt, hogy a járművek takarékosan, alacsony fogyasztással működjenek. A csúcskategóriás járművek elől valószínűleg adott esetben nem lesz menekvés, mert például a Mercedes típusú személygépkocsi száznyolcvan lóerős, 220 kilométeres sebességre képes óránként, automata váltós, hétsebességes. Az új autók újfajta vezetési stílust igényelnek, ezért akik korábban nem vezettek hasonlóakat, azoknak külön képzést szerveztek, hogy most odaülhessenek a volánok mögé, és biztonsággal közlekedjenek az utakon Szó volt arról is, hogy ezekben az új járművekben is el tudják helyezni az új típusú traffipaxokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!