Rendőrségi

2015.01.28. 09:24

Ugyanazt a hajléktalant rabolták ki ketten is - Összesen 13 évet kaptak a rablók

Két többszörösen büntetett előéletű férfit összesen több mint 13 év szabadságvesztésre ítélte jogerősen a bíróság, mert kiraboltak külön-külön egy hajléktalant.

Mátételki András

A tapolcai L. Károly (33) veréssel kényszerítette egy hajléktalant még 2012 októberében, hogy átadja neki a bankkártyáját, amire megérkezett a 70 ezer forintos nyugdíja. Nem járt sikerrel, mert az automata elnyelte a kártyát. Pár hónappal később megint csak „rábeszélte”, hogy a kártyához adja meg a PIN-kódot is. Két nap leforgása alatt tizenötször „csapolta meg” a pénzkiadó automatát: 113 ezer forinttal lett gazdagabb.

Ugyanezt a nehézsorsú férfit egyéb balhéjairól ismert ózdi B. Zsolt (36) is kirabolta, de ő már kést szorított áldozata nyakához, így bírta rá, hogy adja át az aprópénzét, illetve a bakkártyáját, amelyet végül nem használt, bár megszerezte a PIN-kódot is.

A Veszprémi Törvényszék folytatólagosan elkövetett rablás bűntette miatt L. Károlyt, mint visszaesőt, halmazati büntetésül 6 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte, míg B. Zsoltnak felfegyverkezve elkövetett rablás miatt kell fegyházban töltenie 7 és fél évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!