Rendőrségi

2015.03.21. 06:36

Üdülési joggal csaltak

Több nyomozóhatóságnál is jelentkeztek annak az ügynek a sértettjei, melynek nyomozását a Várpalotai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban zárta le.

Egy budapesti székhellyel rendelkező Kft. alkalmazottai 2011. év elejétől üdülési jogok értékesítésével kapcsolatban tartottak előadásokat az ország egész területén. Az előadásokon azzal kecsegtették leendő ügyfeleiket, hogy a cégnek külföldi kapcsolataik vannak, akiknek el tudják adni az üdülési jogukat. Ha az eladás sikertelenné válna, akkor az ügyfelek visszakapják pénzüket.

Az ügyvezetőknek - az ígéretekkel ellentétben - nem állt szándékában az üdülési jogok értékesítése, annak érdekében a cég semmiféle tevékenységet nem folytatott. A nyomozás során kiderült, hogy a társaság működése csupán az ügyfelek által befizetett pénzösszegek megszerzésére irányult, így partnereiket tévedésbe ejtették. A sértettek később a cég képviselőit nem érték el, az üdülési jogaikat nem adták el, pénzüket vissza nem kapták.

Az ügyben csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Várpalotai Rendőrkapitányság. A nyomozást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!