Rendőrségi

2009.09.12. 04:41

Szőlőből lőtte ki az őzbakot! - Elvették a puskáját

Szentantalfa - A bíróság szerdán próbára bocsátotta azt az 58 éves férfit, aki tiltott módon lőtt ki egy őzbakot.

Mátételki András

Az eset augusztus 10-én történt, a füredi rendőrök gyorsított eljárásban állították bíróság elé a zánkai férfit. Az illető a szentantalfai szőlők közül lőtt ki egy 200 ezer forintot érő őzbakra, amelyet saját földjére húzott át, majd betette a kocsijába. 

Meglehetősen árulkodó nyomokat hagyott maga után. A reggel hét órakor leadott lövést meghallotta valaki, aki azonnal értesítette a vadőrt, aki szólt a rendőröknek. 

Gyorsan a nyomára bukkantak a fegyvertartási engedéllyel rendelkező férfinek, aki addigra már bokrok alá rejtette az állatot. 

Kihallgatásán beismerte a vadászatot, s arra hivatkozott, hogy az állatok sok kárt okoztak a szőlőjében. Felelősségre vonták a bíróság előtt lopás miatt, mert a kilövésre egyebek között a vadászoknak van engedélyük. 

A férfit két év próbára bocsátotta a bíróság, valamint elkobozták a puskáját. A fegyvertartási engedélyét a füredi kapitányság visszavonta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!