Rendőrségi

2014.04.23. 12:47

Sikkasztás a temetkezési irodában

A napokban zárult le egy sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

A nyomozás adatai szerint 2012. első félévében egy Várpalota környéki temetkezési társaság dolgozója a házipénztár tartalmát hónapokon keresztül sajátjaként kezelte, jelentős összegeket vett ki belőle, amelyről a cég igazgatója akkor értesült, amikor egyszer pénzügyi ellenőrzést hajtott végre. A munkáltató és az alkalmazott között írásbeli megállapodás született, mely szerint a sikkasztott összeget a hölgy havi rendszerességgel törleszti, de a megállapodás ellenére az alkalmazott sem egy összegben, sem részletekben nem térítette meg az okozott kárt.

Az eljárás során arra is fény derült, hogy több hónapon keresztül a hölgy az ismerősöknek úgy vette fel a temetés megrendelését, hogy a megrendelő a teljes összeg helyett csak az előleget, vagy részletet fizetette be. A sértett többször felszólította a Várpalota környéki kistelepülésen élő 50 éves N. Zsoltnét, hogy fizetési kötelezettségének tegyen eleget, de a nem kapta vissza a pénzét. Végül 2014. február 26-án feljelentést tett a Várpalotai Rendőrkapitányságon. A Várpalotai Rendőrkapitányság az ügyet befejezte, majd vádemelési javaslattal megküldte a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!