Rendőrségi

2015.04.15. 07:47

Vádat emeltek a ruhatolvajok ellen

A Veszprémi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy család három tagja ellen, akik áruházi lopásokkal, így ruhaneműk eltulajdonításával, majd azok eladásával akartak maguknak pénzt szerezni, míg egy másik hozzátartozójuknak a lopott ruhák elrejtése miatt, bűnpártolás vétségéért kell felelnie.

A vádirat szerint az ügy 61 éves vádlottja korábban is rendszeresen követett el áruházi lopásokat, s a megszerzett ruhaneműket értékesítve jutott pénzhez. Az asszony a bűncselekmények elkövetésébe utóbb az egyik fiát és annak feleségét is bevonta. A vádlottak gépkocsival mentek a kiszemelt helyszínekre, a lopások elkövetéséhez pedig speciális táskát készítettek, illetve csípőfogót és ollót is vittek magukkal. A járművet az asszony fia vezette, aki így biztosította, hogy édesanyja és felesége a bűncselekmény helyszínéről mihamarabb távozhasson.

Az elkövetők 2014. szeptember elején az egyik székesfehérvári bevásárlóközpontban mintegy 18.000 forint értékű árura tettek szert, majd közvetlenül utána egy veszprémi sportruházati áruházba mentek. A boltban az eladó felfigyelt rájuk, s nem engedte, hogy a két nő háromnál több ruhadarabot a próbafülkébe vigyen. A vádlottak látszólag eleget is tett a felszólításnak, azonban a 61 éves asszony több ruhaneműt a táskájába rejtett, melyek címkéit a próbafülkében bevagdosták, az áruvédelmi eszközt pedig levágták róluk. Az üzlet eladója azonban észlelte a lopási kísérletet, és a két asszonyt a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartották. A gépkocsival várakozó társuk mindeközben látta, hogy hozzátartozóit elfogták, ezért gyorsan Fejér megyei lakóhelyükre hajtott, ahol a kocsiban lévő lopott ruhát egy másik autóba rakta, egyben meghagyta öccsének, hogy azokat tüntesse el. Az ügy IV. rendű vádlottja a kérésnek eleget tett, így a lopott árut a házkutatás során a rendőrök már nem találták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!