Rendőrségi

2015.04.17. 13:38

Rokonaitól is lopott

Veszprém – Egy többszörösen büntetett fiatalember annyira gátlástalan volt, hogy még a rokonait is meglopta. Több mint öt évet kapott.

Mátételki András

A pénzesgyőri Sz. Dániel 2013. szeptemberében kezdte a betöréseket, amiket javarészt egyedül követett el, de alkalmanként voltak segítői. Alsóörsön úgy ment be egy nyaralóba, hogy kivágta a szúnyoghálót – a házigazda otthon volt -, majd magához vett két, összesen 160 ezer forintot érő karórát és egy kis táskát, amelyben 1,2 millió forintot tartottak. Hetekkel később Balatonalmádiban is sikeres akciót hajtott végre: egy Kőrisfa utcai hétvégi házból fényképezőgépet, férfi karórát, s más műszaki cikket vitt el, összesen 507 ezer forintos kárt okozott.Rokonait is meglátogatta Veszprémben a 26 éves vádlott, igaz nem szeretetből, hanem, hogy újabb értékekhez jusson, amelyet aztán eladott.

A nagynénjétől úgy lopott ékszereket és két márkás pulóvert – a kár több volt 100 ezer forintnál -, hogy egy alkalommal megszerezte a lakás kulcsait. Nagymamájának pedig elterelte a figyelmét, így emelt el két, 24-24 ezer forintot érő pecsétgyűrűt.A legnagyobb fogása az volt, amikor tavaly előtt, október végén, éjszaka a megyeszékhelyen, a Cserhát üzletházban először az étterem irodájából vitt el 75 ezer forintot, majd egy székre állva bemászott a nyitott tetejű ékszerboltba: 1,8 millió forintot érő ékszerekkel lépett le, amelyeket ismeretlen személyeknek adott tovább.A Veszprémi Törvényszék, mint másodfokú bíróság, a lopássorozatért Sz. Dánielt – mint különös visszaesőt – jogerősen 5 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!