Rendőrségi

2015.01.11. 07:53

Rendszámot készített magának

Fennakadt az ellenőrzésen a meghamisított rendszámú vontatmánnyal éjszaka közlekedő férfi Balatonalmádiban.

Rendőri feljelentés alapján indult eljárás Á. R. soroksári lakos ellen, akit 2014.08.04-én 3 óra körül Balatonalmádiban igazoltatott a járőr. A 43 éves férfi egy járművontatmányt vezetett, amelynek a forgalmi adatainak ellenőrzésekor kiderült, hogy a vontatón található rendszám már korábban kivonásra került. Felszólításra a vezető leszerelte és átadta a rendszámtáblákat az intézkedő rendőrnek, aki megállapította, hogy a jármű első hatósági jelzését meghamisították. Egy másik rendszám karaktereit kikalapálták, majd fehér matricát helyeztek elé és erre a felületre fekete matricával ragasztották fel az adott forgalmi rendszám karaktereit.

A gépjármű vezetője arra hivatkozott, hogy ilyen rendszámmal vásárolta a vontatót. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a gépjármű vásárlása óta már kétszer volt műszaki vizsgán, ahol a hamisításra fény derült volna. A férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indult eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. A vizsgálat lezárult, az ügyiratot vádemelési javaslattal megküldték a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!