Rendőrségi

2014.11.19. 10:13

Papírok és sisak nélkül, ráadásul ittasan motorozott

Két polgárőr és egy szabadidejét töltő körzeti megbízott jelzésének köszönhetően sikerült elfogni egy segédmotorját ittas állapotban vezető férfit Hajmáskéren.

A rendelkezésre álló adatok szerint Horváth Attila és Horváth József, a Hajmáskéri Polgárőr Egyesület polgárőrei, valamint Csaba Ákos rendőr főtörzsőrmester, szabadidejét töltő körzeti megbízott észlelte 2014. november 18-án az esti órákban, hogy egy férfi bukósisak nélkül közlekedik segédmotor kerékpárjával Hajmáskér belterületén. Azonnal értesítették Hámori György rendőr főtörzsőrmester és Ébel Emese rendőr törzsőrmester, szolgálatban levő körzeti megbízottakat, akik a megadott információk alapján igazoltattak egy 39 éves hajmáskéri lakost. A férfi a rendőrök felszólítására sem vezetői engedélyt, sem a kötelező felelősségbiztosítás meglétét igazoló iratot nem tudta bemutatni. A helyszínen alkalmazott alkohol teszter szeszesital fogyasztást is jelzett nála, ezért vérvételre állították elő.

Az elkövetővel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntető, míg engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést tettek az intézkedő rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!