Rendőrségi

2014.07.07. 12:43

Fékezés nélkül boboztak

Balatonfűzfő - Nem tartották be a bobpálya szabályzatának előírásait, ezért ütközött egy bob az előtte szabályosan haladóval hétfőn – értékelte a történteket Kovács Szilárd, a működtetésért felelős cég ügyvezetője.

Kovács Erika

- Egyszer sem történt még baleset miattunk, az üzemeltetők hibájából – szögezte le a cégvezető, aki tizenhárom esztendeje felel a pályáért. Nem véletlen, hogy a bejáratnál az ember azonnal méretes táblát lát, amelyen magyar és angol nyelven rögzítik a biztonságos bobozás elvárásait, azaz a házirendet. Ezeket szegte meg hétfőn két személy, akik a pálya mellett levő alkalmazott kiáltása ellenére sem tartották be a kötelezően előírt 25 méteres követési távolságot, nem lassítottak a pálya végénél levő sárga szalagnál, az elöl ülő kezelte a fék karokat, holott ez a hátul ülő dolga lett volna, miközben az előtte levő személy kapaszkodik.

Ezért aztán nekiütköztek az előttük haladó bobnak – hangsúlyozta Kovács Szilárd, aki nagyon sajnálja a történteket, ami emberi felelőtlenségből adódott, akárcsak a közutakon levő baleseteknél – szögezte le, hozzátéve: folyamatosan fejlesztenek, hogy minél kellemesebb élményekkel távozzanak a vendégek, egy mostanihoz hasonló eset viszont kedvezőtlenül érinti a közkedvelt szabadidőparkot – fogalmazott. Elmondta, hogy évente szigorúan ellenőrzi őket egy német-magyar minőségügyi kft., és mindent rendben találtak.

A mentők tájékoztatása szerint hárman sérültek meg az ütközésben, egy személy súlyosan, ketten könnyebben. Őket a veszprémi kórházba szállították. A Veszprém megyei rendőr-főkapitányság azt mondta, nem vizsgálónak az ügyben, mert nincs ok rendőri intézkedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!