Rendőrségi

2014.11.01. 07:00

Összeütközött a kaliforniai sofőr autójával

Vádemelési javaslattal zárult annak a gyömörei férfinak az ügyében folytatott nyomozás, aki 2014 júliusában személygépkocsijával a Tapolca és Nyirád települések közötti útszakaszon nekiütközött egy amerikai állampolgár által vezetett járműnek.

A Tapolcai Rendőrkapitányság baleseti helyszínelőjét 2014. július 19-én 19 óra körül riasztották Zalahaláp külterületére a személyi sérüléses közlekedési balesethez. A 47 éves gyömörei sofőr Tapolca felől tartott személygépkocsijával Nyirád felé, amikor egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát járműve felett, lehajtott az útpadkára, majd onnan hirtelen átkormányozta autóját a másik forgalmi sávba. Ott azonban nekicsapódott a szemből érkező amerikai állampolgár által vezetett személygépkocsinak. Az ütközés következtében a Kaliforniából hazánkba látogató 53 éves férfi autója felborult, a másik gépkocsi pedig keresztbe fordulva állt meg az úttesten. A külföldi férfit a mentők kórházba szállították. H. L. ellen súlyos testi sértést okozó közúti járművezetés bűntette miatt eljárás indult, melyet a napokban a Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vádemelés kezdeményezésével zárt le, s az ügyben keletkezett iratokat a Veszprémi Járási Ügyészségnek küldte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!