Rendőrségi

2015.02.27. 12:44

Évértékelő a rendőrségen: összedolgoznak, nem versenyeznek a hivatali szakágak

Veszprém - Tavaly igazi csapatmunkát végeztünk. Szól az összes hangszer egyszerre, mégsem versenyeztek egymással - ezt mondta a tavalyi munkáról Ipsits Csaba ezredes, Veszprém rendőrkapitánya, pénteki évértékelőjén, a Veszprém Megyei Rendőr-kapitányságnál. Porga Gyula polgármester Veszprémet a legélhetőbbnek és legbiztonságosabbnak nevezte.

Kovács Erika

Ipsits Csaba rendőrkapitány hozzátette: összedolgoztak a közrendvédelmi, közlekedési, bűnügyi, vizsgálati, igazgatásrendészeti, hivatali szakágak. Néha befutott egy kis szünet, vagy fals hang egyik-másik egységnél, de az összképi hangzás örömteli volt.

Kiemelte, nyitottak a polgárok felé, céljuk többek között a közrend és a közlekedés rendjének fenntartása, a bűnmegelőzés, a hatékony bűnüldözés volt. Elmondta még, kismértékben emelkedett a regisztrált bűncselekmény, a közterületen történt bűneset viszont csökkent.  Öt balesetben öten hunytak el, a legtöbb baleset a sebesség túllépése miatt történt. A rendőrség kiemelkedő sikereket ért el a lakásbetörések felderítésében.  

Nyolcvan bejelentést kaptak eltűnésről, jelentős részük továbbra is lakásotthonokból engedély nélkül távozott fiatal volt, szerencsére előkerültek. A városi rendőrkapitány beszélt  a rendezvények biztosításáról, a készenléti rendőrséggel és a közterület felügyelettel végzett munkájukról. Tavaly is kiemelten kezelték a fiatalokat, időseket érintő bűnesetek megelőzését, a biztonságos közlekedést, emiatt is előnyt élvez a személyes kapcsolat, felkeresték az időseket, az egyedül élőket, iskolákban, óvodákban beszélgettek a gyerekekkel, pedagógusokkal, szülőkkel.



- Együttműködés nélkül nincs siker - vélte, példaként említette az önkormányzatokat, a társszerveket, a polgárőröket, a civileket. Porga Gyula polgármester a levegőhöz hasonlította a város közbiztonságát, amit az itt élők termlészetesnek tekintenek, de ha nem lenne, akkor nagy problémát okozna. Azt mondta, az ittenieknek természetes a közrend, amiért keményen dolgozni kell.  A város polgárai bíznak a rendőrökben, tisztelik őket - fogalmazott. 

Üdvözölte a rendőrség nyitottságát, munkájukat egy közgyűlés mellett működő bizottsággal is támogatják.  Az értékelőn részt vett továbbá Ottó Péter Zirc, Jánszky Lajos Herend polgármestere, valamint Gyenizse Zsolt a Veszprémi Járásbíróság elnöke, Kulmanné Cs. Varga Edit a Veszprémi Járási Ügyészség vezetője, Vadlek Krisztina a veszprémi, Kropf Miklós a Zirci Járási Hivatal vezetője, illetve a kapitányság területén működő polgárőrségek képviselői. A rendőrök közül Kiss Gábor rendőr hadnagy, Mészáros Gábor rendőr hadnagy és Tóth Bence rendőr zászlós tárgyjutalmakat vett át Porga Gyula polgármestertől a 2014-ben végzett kiemelkedő teljesítményükért. Az idei feladatokról Anda György ezredes, főkapitány-helyettes többek között rámutatott, kiemelt figyelmet fordítanak a bűnmegelőzésre, és csökkenteni kell a nyomozások időtartamát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!