Rendőrségi

2015.02.09. 11:13

ORFK-n van a Verga ügyirata

Elfogultság miatt az Országos Rendőr-főkapitányságra (ORFK) került a Verga ügyirata - ez derült ki a Veszprém megyei rendőr-főkapitányság válaszából, miután arról érdeklődtünk, vizsgálódnak-e másnál is a volt vezérigazgató helyettesen kívül.

Kovács Erika

A tájékoztatóból kiderül: a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) gazdaságvédelmi osztálya sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 46 éves nemesvámosi nő ellen.

Az ügyben a nyomozást végző VMRFK elfogultságot jelentett be 2015. február 3-án, tekintettel arra, hogy az ügyben sértettként szereplő gazdasági társasággal rendszeres munkakapcsolatban áll. A nyomozó hatóság az elfogultság látszatától is mentes eljárásokhoz fűződő közbizalom, az igazságszolgáltatás pártatlanságába és elfogulatlanságába vetett állampolgári bizalom megőrzése érdekében, valamint az esetleges elfogultsági indítványok megelőzésére, a nyomozás iratait felterjesztette az Országos Rendőr-főkapitányságra - fogalmaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!