Rendőrségi

2014.08.18. 09:49

Olajjal szennyezte be a főutat

A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás az ellen a 47 éves herendi férfi ellen, aki olajjal szennyezte be a 8-as számú főút Veszprém melletti szakaszát.

A Veszprémi Rendőrkapitányság baleset helyszínelői igazoltatták 2014. augusztus 15-én 10 óra 30 perckor egy rendszám nélkül közlekedő tehergépkocsi vezetőjét a 8-as számú főút Veszprém melletti szakaszán. Az ellenőrzés során megállapították, hogy L. János úgy vett részt a járművel a közúti forgalomban, hogy azt Magyarországon nem helyezték még forgalomba, ezért sem hatósági jelzéssel, sem kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezett. A gépkocsi tengelyeinél erős olajfolyás volt tapasztalható, amely a főútvonalat olyan jelentős mértékben beszennyezte, hogy az már veszélyeztette a közlekedés többi részvevőjének biztonságát is.

Az ügyben a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést és érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés miatt szabálysértési feljelentést tettek az intézkedő rendőrök L. Jánossal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!