Rendőrségi

2014.10.21. 13:17

Okirat hamisítással jogosítványt

A balatonfűzfői okmányirodában jelentette be vezetői engedélyének elvesztését 2013. június 6-án egy 33 éves budapesti férfi.

A balatonfűzfői okmányirodában jelentette be vezetői engedélyének elvesztését 2013. június 6-án egy 33 éves budapesti férfi. Az adatgyűjtés során azonban kiderült, hogy az okmány nem elveszett, hanem közlekedési szabálysértés miatt a román hatóságok néhány héttel korábban bevonták, és megküldték a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának Magyarországra. A bejelentő valótlan információja alapján kiállították az új vezetői engedélyt.

Hasonló eset miatt indult eljárás szintén a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon egy 59 éves alsóörsi férfi ellen is, akitől szintén a román hatóságok vették el a vezetői engedélyét szabálytalan előzés miatt 2014. május 4-én. A kérelmet, amelyben a vezető engedély elvesztésére hivatkozott, aláírta, így hamis állítás alapján történt meg az új vezetői engedély kiállítása. Az adatgyűjtés során ebben az esetben is kiderült az igazság az okmány körözésének kiadásakor.

Érdemesebb lett volna komolyan venni a kijelentést, hogy „Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, .”. Az ügyben közokirat-hamisítás bűntette és hamis magánokirat felhasználás vétség elkövetésnek gyanúja miatt indított vizsgálatok befejeződtek, és az ügyiratokat vádemelési javaslattal a Veszprémi Járási Ügyészségre küldte meg a balatonalmádi nyomozó hatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!