Rendőrségi

2015.01.27. 17:48

Nyílt nap a rendőrségen

Veszprém - Nyílt napot szervezett az országos toborzás keretében Veszprémi Rendőrkapitányság a rendőri pálya iránt érdeklődő fiataloknak január 26-án, amelyen veszprémi szakközépiskolások vettek részt.

Kovács Erika

A végzős diákokat Csepely Balázs rendőr zászlós és Horváth András rendőr főtörzsőrmester köszöntötték, akik a rendőri hivatásról beszéltek a diákoknak, olykor saját rendőri életútjukat is példaként bemutatva. Az érdeklődök egy kisfilmet is megnézhettek a Veszprémi Rendőrkapitányság életéről, hétköznapjairól. A fiatalok a rendészeti szakközépiskolába való bejutás követelményeiről, a fizikai és pszichikai alkalmasságról, a rendőri karrierről hallhattak tájékoztatást, majd a közrendvédelmi-, és bűnügyi szolgálat munkájáról láthattak szemléletes ismertetőt. MIndemellett megismerték a rendőrségnél használt fegyverzetet, a csapatszolgálaton használt felszereléseket, technikai eszközöket, az újonnan érkezett szolgálati gépjárműveket.

A látványos toborzással a szervezők célja az volt, hogy minél több pályakezdő fiatal válassza a rendőri hivatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!