Rendőrségi

2015.02.25. 10:19

Milliókat sikkasztott, hetente utalt magának több százezer forintot

Veszprém - Több mint 16 millió forintot sikkasztott el egy férfi a munkahelyén, amiért két évre rács mögé küldte a bíróság.

Mátételki András

A Pannon TISZK Veszprém Nonprofit Kft-nél pénzügyi vezetőként dolgozott 2008-tól Á. József. A büntetlen előéletű, számviteli főiskolát végzett férfi egy pályázat gazdasági-pénzügyi irányítását és a végrehajtás ellenőrzését végezte. Munkaköréhez tartozott a csekkfüzet kezelése is: egy idő után súlyos összegeket fizetett ki magának. Már 2009 januárjában felvett félmillió forintot, majd szinte heti rendszerességgel utalt magának több százezer forintot. Összesen több mint 16 millió forintot tulajdonított el, állapította meg a bíróság.

A 45 éves férfi ellen 2009 novemberében büntetőeljárás kezdődött, ekkor a felesége visszafizette a kft. számlájára az utoljára felvett két nagyobb summát, a 934 ezer és a 915 ezer forintot.

A Veszprémi Járásbíróság folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt a férfit másfél év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette. A kft. polgári jogi igényének érvényesítését egyéb törvényes útra terelték, azaz polgári perben követelheti vissza a társaság az elsikkasztott összeget.

A döntésen lényegesen változtatott a törvényszék, kimondták: Á. Józsefnek két évet börtönben kell töltenie tettéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!