Rendőrségi

2014.07.29. 13:34

Meghiúsult trafólopás

Vádemelési javaslattal zárult egy lopás vétségének kísérlete és környezetkárosítás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefolytatott eljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

Egy Várpalota-Inota külterületén élő idős férfi arra lett figyelmes 2013. október 22-én, hogy tanyája mellett egy idegen személygépkocsi állt meg, két férfi pedig a használaton kívüli transzformátort nézegette. A tanya tulajdonosa értesítette a rendőrséget a gyanús esetről. Napra pontosan egy hónap elteltével, 2014. november 22-re virradó éjszakán az egyik férfi már egy másik társával együtt tért vissza a tanyára. Az eljárás adatai szerint a transzformátorból ezúttal eltávolították az alumínium tekercseket, miközben több száz liter olaj is a földre folyt.

A tulajdonos megzavarta őket, így a két férfi olajtól szennyezetten, de színesfém nélkül távozott. A nyomozás során beszerzett információk alapján az ügyben gyanúsítottként hallgattak ki a várpalotai rendőrök három mezőfalvi férfit. A 53 éves K. József, a 35 éves P. Ferenc és az 50 éves K. Attila ellen lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Várpalotai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte. A keletkezett iratokat a nyomozóhatóság a napokban megküldte a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!