Rendőrségi

2015.02.27. 10:31

Megdicsérte Veszprém megyét Polt Péter legfőbb ügyész

Veszprém - Megyénk ügyészi szervei tavaly jó színvonalon teljesítették feladataikat, az ügyészek a határidők pontos betartásával dolgoztak, és a korábbinál többször alkalmazták a büntetőeljárás egyszerűbb és gyorsabb befejezését szolgáló intézkedéseket - hangsúlyozta Orbán György Veszprém megyei főügyész tavalyi évértékelőjén, a minap, hivatalában.

Kovács Erika

Az elmúlt évi büntetőjogi szakági tevékenységet Sárosi Dóra főügyészhelyettes, a közjogi szakág munkáját Kissné Maár Sarolta megbízott főügyészhelyettes értékelte. Sárosi Dóra főügyészhelyettes beszámolójában többek között elemezte a regisztrált bűncselekmények és elkövetők számának, illetve a bűnözés struktúrájának tavalyi változásait, az ügyészi intézkedések alakulását.

Dr. Kissné dr. Maár Sarolta mb. főügyészhelyettes, mellette dr. Polt Péter legfőbb ügyész, őt követően dr. Orbán György főügyész, mellette pedig dr. Sárosi Dóra főügyészhelyettes foglalt helyet (b-j)

Hangsúlyozta, az ügyek a korábbiaknál még gyorsabban kerültek bíróság elé, a vádemelések bíróság előtti eredményessége meghaladja az országos átlagot. Kissné Maár Sarolta főügyészhelyettes az elmúlt év kihívásaként említette az új Polgári Törvénykönyv hatályba lépését, a civil szervezetekkel kapcsolatos új jogi szabályozást, valamint a termőföld védelme kapcsán az ügyészséget érintő feladatokat. Polt Péter legfőbb ügyész a megye ügyészi szerveinek munkáját értékelve elmondta, Veszprém megyében jó színvonalon, pontos és időszerű munkát végeztek, mindezért köszönetét fejezte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!