Rendőrségi

2014.10.25. 09:32

Magyar és osztrák sértetteket is megkárosított

Egy pápai céget, egy nemesapáti őstermelőt és egy ausztriai házaspárt károsított meg az eljárás adatai szerint 2013. októberében egy pakodi férfi. A nyomozást a napokban vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 43 éves F. József 2013. október 28-án széna fuvarozására kérte fel az egyik pápai céget. A bálákat a cég határidőre leszállította a megadott osztrák címre, ám a megbízó a fuvardíjat nem fizette meg a kamionsofőrnek, bár az út során folyamatosan hitegette a kifizetést illetően.

A nyomozás adatai alapján arra is fény derült, hogy az Ausztriában lerakott széna jóval kevesebb volt, mint amiben F. József megállapodott a vevőkkel, és aminek a vételárát kifizették számára. Továbbá megállapítást nyert, hogy a gyanúsított 2013. október 26. és november 2. között egy nemesapáti mezőgazdasági őstermelőt bízott meg azzal, hogy az otthonában levő körbálákból kisebb méretű kocka bálákat készítsen, ám a munkadíjnak csak a töredékét volt hajlandó kifizetni. A férfi a sértetteket több százezer forinttal károsította meg. A csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait az eljáró nyomozóhatóság a napokban küldte meg a Pápai Járási Ügyészségnek.

Címkék#csalás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!