Rendőrségi

2014.07.28. 13:44

Lopás előtt megtankoltak

A polgárőrök és a sümegi rendőrök összehangolt munkájának eredményeként még az elkövetés napján elfogták egy személygépkocsi eltulajdonítóit.

Autólopásról érkezett bejelentés Tüskevárról 2014. június 25-én 23 órakor a rendőrségre. A rendelkezésre álló adatok alapján 2014. június 24-én már két személy megpróbálta eltulajdonítani a gépjárművet, de akkor megzavarták őket a polgárőrök. Másnap este, 2014. június 25-én ismét próbálkozott a két fiatalember. Ekkor még üzemanyagot is hoztak magukkal és mielőtt elvitték volna, megtankolták az autót.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 

A Devecseri és Sümegi Rendőrőrs, valamint a Tüskevári Polgárőr Egyesület munkatársai még aznap megtalálták a járművet és két utasát Veszprémgalsán. A gépjárművet lefoglalták és a fiatalkorú gyanúsítottat és gyermekkorú társát a Devecser Rendőrőrsre előállították. A fiatalkorú sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ezen túl vezetés alól eltiltás hatálya alatt állt. A 16 éves veszprémgalsai fiatalemberrel szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezték. Az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!