Rendőrségi

2015.02.27. 12:40

Lezárult a várpalotai rablás nyomozása

A napokban zárult le egy rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

Az egyik várpalotai üzletbe 2015. január 9-én 8 óra 30 perc körüli időben vásárolni ment be a 44 éves helyi M. K. Miután kiválasztotta az árut, közölte az eladóval, hogy annak vételárát majd a nap folyamán hozza be, most fizetés nélkül kíván távozni. Az eladó tájékoztatta a vásárlót, hogy az árut a vételár kiegyenlítése után viheti ki az üzletből. Ezt M. K. sérelmezte és egy kést vett elő, melyet az eladó vállához tartva közölte, hogy az árucikkek elvitelében őt nem lehet megakadályozni. A sértett ellenállt a támadásnak, kettejük között kialakult dulakodás során sikerült a támadó nőt az utcafrontra tolni.

Egy éppen arra közlekedő helyi lakos kért rendőri segítséget a segélyhívón keresztül. A járőrök néhány percen belül a helyszínre érve elfogták a 44 éves M. K.-t. A nő ruházatából előkerült az üzletben használt 15 centiméter pengehosszúságú kés. Már az intézkedés során megállapították, hogy a nő ellen a Veszprémi Törvényszék elfogatóparancsot adott ki. A Várpalotai Rendőrkapitányság M. K.-val szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügyet befejezte. A keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!