Rendőrségi

2015.01.29. 12:29

Lezárt ügyek: segítségnyújtás elmulasztása

Összeért visszapillantó tükrök okoztak személyi sérüléses balesetet Balatonfőkajár határában. A gyanúsítottként kihallgatott férfi megállás nélkül hajtott tovább.

A Balaton-partot elkerülő 710 számú főúton közlekedett BMW típusú személygépkocsijával 2014. november 7-én kora délután egy férfi, aki az eljárás adatai szerint nem tartott megfelelő oldaltávolságot a szemből érkező járművel. A BMW típusú személyautó járműve bal oldali tükrével a szemből közlekedő Daewoo típusú személygépkocsi bal oldali visszapillantó tükrének nekiütközött. A Daewoo tükre az ütközés következtében letört és becsapódott a vezető oldali ablakba. A betört ablak szétrobbant szilánkjai felsértették a gépkocsit vezető férfi arcát. Az orvosszakértő vélemény szerint a férfinek 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülései keletkeztek.

A vétkes járművezető a helyszínen nem állt meg, továbbhajtott, nem győződött meg arról sem, hogy anyagi kár, vagy személyi sérülés történt-e a baleset során. A szolgálatban lévő Balatonkenesei Rendőrőrs járőrei a férfit Veszprémben találták meg, igazoltatták, majd előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra.A 45 éves kistarcsai T. I. ellen segítségnyújtás elmulasztás vétsége miatt indított bűntető eljárás befejeződött. Az ügyiratot vádemelési javaslattal küldte meg a napokban a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!